Zilveren Draagspeld voor Piet Zwinkels bij afscheid

Piet Zwinkels (l) en burgemeester Renske Helmer-Englebert
Piet Zwinkels (l) en burgemeester Renske Helmer-Englebert
Foto: gemeente Wijchen

Piet Zwinkels uit Wijchen heeft woensdagavond een Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen gekregen. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze aan hem uit in ’t Mozaïek. De bijeenkomst van de deelnemersraad van Stichting Groene Grasvelden werd hiervoor onderbroken.

Zwinkels leverde een belangrijke en zichtbare bijdrage aan het Wijchense sport- en cultuurleven en laat volgens Helmer een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel zien.

Vluchtelingenwerk

Naast een baan is Zwinkels sinds 1994 actief als vrijwilliger. Hij was onder meer lid van de medezeggenschapsraad van basisschool ’t Kraaiennest, trainer bij sc Woezik en organisator van Grootven-toernooien. Daarnaast was voorzitter van het bestuur van Stichting multicultureel centrum ’t Mozaïek en vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Wijchen. Nog steeds is hij secretaris van de landelijke Stichting Effecten Groeiremming en energiecoach.

Groene Grasvelden

Zwinkels heeft veel kennis van projectorganisatie en bijzonder veel belangstelling voor hoe processen lopen. De laatste 8 jaar maakte hij zich sterk als voorzitter van Stichting Groene Grasvelden en was daarbij altijd op zoek naar het gemeenschappelijk belang en draagvlak onder alle betrokken partijen.

Piet Zwinkels stopt als voorzitter van de Stichting Groene Grasvelden en dat was voor college van burgemeester en wethouder een mooie gelegenheid om hem te belonen met een Zilveren Draagspeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen