Welk bedrijf meldt zich voor nominatie De Cirkel Award?

Foto: RvN@

Voor De Cirkel 2023-2024 zoekt de RvN@ Circulaire Raad toonaangevende bedrijven met circulaire producten, diensten, concepten of businessmodellen in de regio Rijk van Nijmegen. De Startup Cirkel, speciaal voor beginnende ondernemingen, is een erkenning van de positieve impact van startende duurzame en circulaire ondernemers.

Beide prijzen zijn een erkenning van ondernemerschap met positieve impact in de regio een stimulans voor innovatie. Het Wijchense bedrijf BuyBay eindigde in 2021 bij de beste 3 circulair werkende bedrijven in het Rijk van Nijmegen.

Twee awards

De Cirkel is de jaarlijkse erkenning voor ondernemers die vooroplopen in circulair ondernemen en het verminderen van grondstofgebruik. Dit jaar worden op het LifePort Festival twee circulaire awards uitgereikt:  een voor gevestigde ondernemingen en een voor startende ondernemers, de Startup Cirkel.

De Cirkel en Startup Cirkel geven een onderneming bekendheid en inspireren hopelijk bedrijven die nog in de beginfase van hun circulaire reis staan. “Mkb’ers die circulair ondernemen, hebben een podium nodig om te groeien. De Cirkel en de Cirkel Startup biedt dat podium”, aldus de juryvoorzitters.

Circulair ondernemerschap

In 2022 won Green Road Equipment uit Mook na een spannende finale, de Startup Cirkel. Het Weurtse piepschuimbedrijf VBI werd bekroond met De Cirkel. Het verschil wat beide bedrijven maken met hun circulair ondernemerschap, maar ook de positieve impact op het grondstoffenverbruik, werd beloond.

Trofee

Dit jaar worden de winnaars niet alleen beloond met een trofee, maar ook met een jaar lang gratis lidmaatschap van het MKB Cluster ter waarde van 2500 euro en een podium op het Lifeport Festival. Daarnaast krijgen zij de kans om deel te nemen aan een masterclass gegeven door hoogleraar emeritus Duurzaam en Circulair Ondernemen aan de Radboud Universiteit, Jan Jonker, die tevens als voorzitter van de jury fungeert.

Nomineren

Nominaties voor het meest circulaire bedrijf, idee, proces of pilot kunnen aangemeld worden tot en met maandag 8 april 2024. Ondernemers kunnen zichzelf of anderen nomineren via de website van RvN@. De jury bestaat uit experts op het gebied van duurzaamheid en ondernemerschap. Na de voorselectie volgen bedrijfsbezoeken door experts, waarna de finale en uitreiking op maandag 3 juni in het Radboud Experience Center plaatsvindt.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen