Lezing Eline Hoogendijk over botanische kunst

Botanische kunst van Eline Hoogendijk
Botanische kunst van Eline Hoogendijk
Foto: eigen foto

Eline Hoogendijk houdt zondag 7 april een lezing in Museum Kasteel Wijchen. In haar lezing gaat ze in op de geschiedenis van de botanische kunst en het belang van het wetenschappelijk verantwoord weergeven van planten.

De lezing wordt gehouden ter gelegenheid van de tentoonstelling Gekruid. Pittige verhalen over planten.

Wetenschappelijke doeleinden

Botanische afbeeldingen werden in eerste instantie gebruikt  door artsen en apothekers voor medicinale doeleinden. Later werden botanische tekeningen en aquarellen gebruikt door botanici en voor het samenstellen van bloemencatalogi. Ook nu nog worden botanische tekeningen gemaakt voor wetenschappelijke doeleinden. In haar lezing gaat Hoogendijk ook in op botanisch werk in de hedendaagse kunst.

Projecten

Al van jongs af aan had Eline Hoogendijk interesse in de natuur en botanie (plantkunde). Pas na haar studie en werkzame leven is ze zich volledig gaan richten op het tekenen en schilderen van planten en bloemen. Zij heeft aan diverse projecten kunnen werken, waaronder een aquarel van de orchidee genoemd naar koningin Maxima, de KPN-postzegels van de orchideeën van het Gerendal in 2014 en diverse tentoonstellingen in het land.

Tegenwoordig geeft ze lessen in botanisch tekenen en aquarelleren en maakt zij werk in opdracht. Sinds dit jaar is zij bestuurslid van de Botanisch Kunstenaars Nederland.

Bijwonen

De lezing in Museum Kasteel Wijchen op zondag 7 april begint om 15.00 uur en duurt circa 60 minuten. Bijwonen van de lezing is inbegrepen bij je entreekaartje. Er is plaats voor 60 deelnemers. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen