Verhalen over planten in tentoonstelling ‘Gekruid’

Foto: Pixabay

Planten hebben een grote invloed op het menselijk leven. Met de juiste kennis over planten kun je mensen genezen of juist doden. In de tentoonstelling Gekruid in Museum Kasteel Wijchen wordt aandacht besteed aan gebruik en misbruik van planten door de eeuwen heen.

Exotische planten en planten hebben door de eeuwen heen hun invloed gehad. Wie in de middeleeuwen precies wist hoe de wereld van kruiden en planten in elkaar zat, kon zomaar voor heks worden aangezien.

Tulpenbol

In de tentoonstelling Gekruid, die opent op vrijdag 8 maart, worden pittige verhalen verteld over planten. Ooit kon men met de aankoop van een tulpenbol stinkend rijk worden of compleet bankroet gaan. En als de supermarkt niet om de hoek is, is het handig om je eigen planten te verbouwen. In de tentoonstelling wordt belicht hoe de kasteelbewoners dit deden.

Museumtuin

Wie wil kan tijdens de looptijd van de tentoonstelling een selfie maken in een vleesetende plant of een bezoek brengen aan museumtuin De Tuun. Hier kan men planten ruiken en voelen. De tentoonstelling is vanaf 8 maart te zien tot en met zondag 8 september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen