Pijnlijke nederlaag AWC tegen TOGB (fotoserie)

AWC heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen TOGB. Ondanks dat de Wijchenaren in de slotfase een overtal hadden, slaagde de ploeg er niet in de 0-1 nederlaag af te wenden.

De gasten uit Berkel en Rodenrijs zijn inmiddels veilig, terwijl AWC nog alle zeilen moet bijzetten om ook volgend seizoen weer in de derde divisie te kunnen spelen.

Beslissende treffer

De wedstrijd ging in het begin op en neer met wel wat foute passes aan AWC-zijde, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet. Het waren de gasten die de score openden met, wat naar later bleek, de beslissende treffer.

Nadat Youri de Winter medespeler Max le Fèvre wist te bereiken, slalomde de rechteraanvaller door de AWC-defensie. De eerste inzet van Le Fèvre wist de weer uitstekend keepende Tijn van de Groes nog te keren, maar in de rebound was hij kansloos: 0-1.

Opstootje

Tegen het einde van de eerste helft  ontstond er een opstootje omdat AWC meende dat een TOGB-speler na een overtreding voor eigen rechter speelde en een AWC-speler sloeg. Scheidsrechter Michielsen deed het af met een gele kaart voor de TOGB-speler.

Goede keeper

Na de pauze was weer een aanvallend AWC te zien en een goed verdedigend TOGB. De gasten probeerden via de counter de marge te vergroten, maar Van de Groes liet met enkele prachtige reddingen weer eens zien een goede keeper te zijn. De beste kans was voor TOGB; uit een counter in de 72e minuut werd de bal door Leroy Zwarteveld van een meter of 6 op de paal geschoten.

Rode kaart

TOGB moest het laatste kwartier verder met 10 man nadat Figo Eijgenraam Bas Brussaard grof onderuit haalde en een rode kaart kreeg. De gasten wisten ondanks druk van AWC toch vrij eenvoudig de nul te houden waarmee de eerste overwinning op gras dit seizoen werd behaald.

Stand

AWC blijft door deze nederlaag op de veertiende plek staan, met evenveel punten als OJC dat ook verloor. AWC heeft wel een duel minder gespeeld. Komende zaterdag gaan de Wijchenaren op bezoek bij en in Kloetinge.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen