Vrouwen van Trivos kampioen tweede divisie (fotoserie)

De volleybalvrouwen van Trivos zijn kampioen geworden in de tweede divisie B. Dat betekent dat het team promoveert naar de eerste divisie en dat is een unicum: nog nooit speelde een team van Trivos op zo’n hoog niveau.

De titel werd binnengesleept dankzij een 3-1 thuiszege op Gemini. Omdat nummer 2 in de competitie, WSV, verloor, zijn de Wijchense vrouwen met nog 1 wedstrijd te spelen al kampioen.

Verlies

In het begin zag het daar niet naar uit: Trivos verliest de eerste set. Die set gaat vanaf het begin gelijk op, tot Trivos op achterstand komt en coach Marcel van Zuijlen zijn eerste time-out pakt op 6-9. Een mooi blok van Kristy Goijarts en smash van Norah van Beers volgen en bij 10-10 is het weer gelijk. Daarna pakt Trivos de leiding met onder andere een mooie aanval van Roos Mast en een uitstekende redding van libero Wieneke Derks, even later gevolgd door een klap binnen de 3 meter van Debbie de Graaf.

Toch laat Trivos het daarna weer vieren en geeft het team Gemini 2 punten voorsprong. Het wordt gelijk bij 18-18, maar de zege is met 20-25 voor de vrouwen uit Borculo.

Publiek

De tweede set start met servicefouten aan beide kanten, maar vanaf 3-3 loopt Trivos uit. De voorsprong wordt vergroot met mooi aanvalswerk. Na een time-out voor Gemini komt die ploeg terug tot 13-11. Na een Wijchense time-out lopen de vrouwen snel uit na 19-11. Ondertussen zit het publiek op het puntje van de stoel, want in Denekamp blijkt WSV al een set verloren te hebben. Door een klap van Kyra van Dijk wordt n Wijchen de tweede set op 25-12 beslist.

Concentratie in, naar wat later bleek, de kampioenswedstrijd. Foto: Rob Jansen Fotografie

Misverstanden

De derde set kent ook een gelijkwaardige start. Het vuur uit de tweede set ontbreekt en er zijn misverstanden aan de kant van Trivos. De thuisploeg komt telkens een paar punten voor, maar door persoonlijke fouten wordt het toch weer gelijk.

Bij 14-14 en een time-out stoomt Trivos door. Nog even veert Gemini op en neemt Trivos even rust met een time-out en een wissel waarbij Lynn Stevens en Eva Mulder in het veld komen. Het wordt 25-19.

Kampioen

De vierde set start voorzichtig en de Wijchense vrouwen lopen uit naar 10-4. Trivos draait als vanouds en het is al snel 16-5. Coach Van Zuijlen wisselt halverwege de set setter Nora van der Bend en even later libero Wieneke Derks. Dit duo verlaat het team na dit seizoen. Evie Driessen heeft hierop een goede invalbeurt. Ook Esmee Driessen pakt nog een paar punten mee en smasht Trivos naar de 24-9. Een blok van Gemini volgt, maar dan klapt Kristy Goijarts erop en is het 25-10. “We zijn kampioen”, hoort het publiek Marcel van Zuijlen roepen.

Stabiliteit

“De dames wisten tijdens de wedstrijd echt van niets, maar toch merkte je aan het spel dat het aan het begin onwennig was”, vertelt een blije Van Zuijlen na afloop. “De druk was hoog. We hebben ons gaandeweg echt onder die druk uitgespeeld. Ik heb geprobeerd stabiliteit te creëren en dat pakte goed uit. Onze servicedruk was goed en het liep steeds beter. In de vierde set kregen we vleugels, mede ook door het vele publiek en de goede sfeer.”

Eerste divisie

Trivos komt volgens seizoen uit in de eerste divisie; in welke regio het team wordt ingedeeld is nog niet bekend. De laatste wedstrijd van dit seizoen is komende zaterdag in Apeldoorn tegen Dynamo (13.30 uur).

Bron: Annemarie Driessen

Bron: Volleybal.nl
Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.