De Streek op Tafel promoot ecologisch voedsellandschap

Ecologische zelfpluktuin Heerlijckheid Het Vormer in Wijchen
Ecologische zelfpluktuin Heerlijckheid Het Vormer in Wijchen
Foto: Heerlijckheid Het Vormer

Heerlijckheid Het Vormer en Sfeer van Willems in Wijchen zijn opgenomen in het nieuwe regionale platform De Streek op Tafel. Op de gelijknamige website worden de bezoekers wegwijs gemaakt door het voedsellandschap van Rijk van Nijmegen. Zo zijn er lokale boeren, makers, winkels, en restaurants te vinden. De website is afgelopen zondag gelanceerd.

De Streek op Tafel is een platform dat een netwerk van voedselinitiatieven, inwoners, organisaties en bedrijven samenbrengt die aan een ecologisch, economisch en sociaal voedsellandschap werken. Het biedt een overzicht van wie, wat waar doet.

Aanspreekpunt

“De Streek op Tafel is de plek waar je wegwijs wordt gemaakt door het voedsellandschap van Rijk van Nijmegen. Ontdek lokale boeren, makers, winkels, en restaurants. Ga op pad met de smaakroutes, creëer jouw eetbare tuin, ontdek de leukste food activiteiten of stel je vragen over voedsel en stadslandbouw”, zegt Linda Louwissen, coördinator van De Streek op Tafel.

De bedoeling is de lokale voedselketen te verbinden met de inwoners. Verder is het platform een aanspreekpunt waar iedereen terechtkan voor vragen en ideeën over voedselinitiatieven.

Oogsttuin Sfeer van Willems aan de Ploegweg in Wijchen. Foto: Sfeer van Willems

Voedselkeuzes

Door te streven naar eerlijke prijzen, gezonde producten en natuurinclusieve landbouw wil het platform korte voedselketens en biodiversiteit bevorderen en bewustwording creëren over de impact van onze voedselkeuzes op het landschap om ons heen.

“Voedsel is voor ons niet alleen een bron van voeding, maar ook een bron van sociale waarde, gezondheid, recreatie en welzijn!”, aldus Louwissen.

Oogsten

Bij Sfeer van Willems aan de Ploegweg in Wijchen kan men eigen groenten, kruiden en klein fruit oogsten en  biologisch eten. er is een groep van 251 ‘oogstgenoten’ die  zelf kunnen kiezen wat ze willen oogsten.

Heerlijckheid Het Vormer aan de Vormerseweg in Wijchen een ecologische zelfpluktuin op historische grond. Er wordt gewerkt volgens de regels van de permacultuur  waarbij de grond niet wordt gekeerd.

Op deze kaart zijn alle initiatieven in het Rijk van Nijmegen te vinden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen