‘Een groener Wijchen’ gaat in mei weer de wijken in

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

In de maand mei worden op diverse locaties in de gemeente weer acties gehouden in het kader van ‘Een groener Wijchen’. Daarbij worden onder meer gratis plantjes, bloemzaad en gieters uitgedeeld. Bezoekers krijgen daarnaast informatie en tips over het groener maken van de tuin, terras of balkon.

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Het programma voor woensdag 15 mei:
12.30-14.00 uur op de parkeerplaats bij Verploegen
15.00-16.30 uur bij Dorpshuis de Oase

Woensdag 22 mei:
12.30 – 14.00 uur bij Wijkcentrum Wijchen Zuid
15.00 – 16.30 uur bij Wijkcentrum De Brink

Klimaatverandering

De aanleiding voor de campagne ‘Een groener Wijchen’ is de verandering van het klimaat waardoor extreme perioden van neerslag, droogte en hitte steeds vaker voorkomen.

De gemeente wil samen met inwoners aan de slag gaan om de gemeente beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen. Inwoners kunnen zelf al veel doen in de eigen tuin of op het balkon.

Wateroverlast

Via de campagne hoopt de gemeente inwoners te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan en zo hinder, schade en letsel door wateroverlast, verdroging en hittestress zoveel mogelijk te beperken. Behalve via kleinschalige acties worden inwoners geïnspireerd bij landelijke activiteiten zoals bijvoorbeeld de Week van de tuin of het NK Tegelwippen dat nu loopt.

Wijchen neemt het hierbij op tegen Druten. Dat deze actie totaal niet leeft in Wijchen blijkt wel uit het aantal gewipte tegels tot nu toe: 1. Daarmee staat het overigens wel gelijk met Druten …

Aanmelden

De campagne Een groener Wijchen loopt in ieder geval tot en met 2025. In deze 3 jaar gaat de gemeente samen met inwoners in alle wijken en dorpen aan de slag. Voor de komende 3 jaar zijn daar de financiële middelen voor vrijgemaakt.

Wie in Woezik, Bedrijventerrein Zesweg, Alverna, Wijchen Zuid, Kerkeveld of Huurlingsedam woont en zijn tuin groener wil maken, kan een tegel uit zijn tuin halen en zich aanmelden. In ruil daarvoor krijgt men gratis bijvoorbeeld een fruitboompje, plantenpakket of een afkoppelstuk voor de regenpijp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen