Vrouwen MHC Wijchen naar halve finale Silver Cup (fotoserie)

De vrouwen van MHC Wijchen staan in de halve finale van de Silver Cup. De hockeysters wonnen vrijdagavond thuis met 3-2 van De Reigers uit Hoofddorp.

De eerste beloning is al binnen, want de halvefinalisten van de Silver Cup mogen in het nieuwe seizoen meedoen aan de Gold Cup, het bekertoernooi voor teams tot en met de Overgangsklasse.

Silver Cup

De Silver Cup is gericht op teams uitkomend in de eerste klasse tot en met vierde klasse. Daarnaast wordt een Gold Cup gespeeld die zich richt op teams uit de Hoofdklasse, de Promotieklasse en de Overgangsklasse, én dus de vier hoogst geëindigde teams uit de Silver Cup, zoals Wijchen dit jaar.

Halvefinalisten

Onder de 4 halvefinalisten ook eersteklasser GHBS, die in 2022 de beker won. Het team won met 3-0 van Gouda, de enig overgebleven derdeklasser.

Maastricht, vorig weekend kampioen in de eerste klasse, bereikte de laatste vier door met 1-0 bij en in Nieuwegein te winnen. De vierde halvefinalist is DES dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Anthena. De shoot-outs werden echter beter genomen door de vrouwen van DES.

10 mei

De halve finale worden gespeeld op vrijdag 10 mei. De finalewedstrijd staat voorlopig op de agenda voor zaterdag 18 mei.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen