Voorjaarsrit KMZ start voor tiende keer in Hernen

Foto: Pixabay

Het is inmiddels traditie dat KMZ uit Zeeland het oldtimerseizoen begint met de voorjaarsrit vanuit Hernen. Dit jaar is dat voor de tiende keer. Dit keer is de voorjaarsrit op zondag 28 april; de start is 11.00 uur bij ontmoetingscentrum De Mijlpaal.

Eigenaars van oldtimer vrachtauto’s of exclusieve auto’s van jongere datum kunnen zich inschrijven voor de rit die vorig jaar 150 inschrijvingen telde; daarbij waren er circa 15 oldtimers met een bouwjaar tussen 1920 en 1945.

Route

De route van de voorjaarsrit gaat door diverse dorpjes, maar ook over in het Land van Maas en Waal. Onderweg  zijn er twee bezienswaardigheden. Als eerste kan men de uitgebreide verzameling oldtimertrucks van Jan Lewiszong in Bergharen bekijken en bestaat de mogelijkheid om een modern bijna volautomatisch melkveebedrijf te bezichtigen.

Via de veerpont gaan de deelnemers terug door een groot deel van Brabant, om uiteindelijk weer te eindigen in het Brabantse Zeeland, de thuishaven van Klassiek Mechaniek Zeeland.

Inschrijven

Deelname voor leden van KMZ is gratis, inclusief een aantal consumpties en rallybord. Ook niet-leden met een oldtimer of exclusieve auto kunnen meerijden, voor een bijdrage van 12 euro (inclusief enkele consumpties en exclusief rallybord voor de 3 euro). Inschrijven voor de rit kan die zondag vanaf 10.00 uur (tot 11.00 uur) bij De Mijlpaal aan het Tunnelpad 3 in Hernen.

Meer informatie over KMZ staat op de website van KMZ. Men kan ook e-mailen naar [email protected] of bellen met voorzitter Kees Verburg: 06 22 45 87 01.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen