Wellicht volgend jaar twee keer een banenmarkt (fotoserie)

Meer dan 300 bezoekers kwamen woensdag een kijkje nemen op de Banenmarkt in ’t Mozaiek in Wijchen. Het evenement, dat voor de zesde keer werd gehouden, is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar werk of ander werk en zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt in Wijchen.

De bedrijven die met een stand aanwezig waren, kwamen uit een groot aantal sectoren. Het waren met name lokale bedrijven die vertegenwoordigd waren. “Het was ontzettend positief, ik zag alleen maar blije gezichten”, constateerde wethouder Martijn Derks verheugd. Op de Banenmarkt konden bezoekers ook hun foto voor het LinkedIn-profiel door een professionele fotograaf laten maken en hun cv laten checken. Een kleding- en kleurencoach gaf tips voor een goede eerste indruk bij een sollicitatiegesprek.

Eerder

“Vorig jaar leidde de Banenmarkt tot tientallen banen en dat zal dit jaar ongetwijfeld ook weer het geval zijn”, zegt Derks. In vergelijking met vorig jaar was het evenement eerder in het jaar, zodat ook de horeca en de mensen die in die branche een baan zoeken – met de zomerperiode in het verschiet – een grotere kans hebben.

Vaker

De Banenmarkt wordt georganiseerd door WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, HetWerkt!Wijchen en gemeente Wijchen. “We hebben wel het voornemen om in de toekomst de Banenmarkt 2 keer per jaar te houden: een keer voor de jongeren en een keer voor de volwassenen”, aldus wethouder Derks.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen