Viering van Koningsdag begint vanavond al

Foto: archief wijchennieuws.nl

In het kader van Koningsdag worden er in de gemeente Wijchen weer diverse festiviteiten gehouden. Van Kingsnight tot Kleedjesmarkt en van Koningsnacht tot Koningsdag. De eerste festiviteiten beginnen vanavond, vrijdag, al.

Bij dorpshuis De Waayershof in Niftrik wordt vanavond om 20.00 uur begonnen met de Kingsnight Niftrik. Het feest gaat door tot 01.00 uur.

Bij Café Anneke in Wijchen wordt vandaag om 21.00 uur een begin gemaakt met Anneke’s Koningsnacht (ook tot 01.00 uur). Dit wordt morgen, zaterdag 27 april, gevolgd door Anneke’s Koningsdag van 15.00 tot 19.00 uur.

Koningsdag zelf, zaterdag, begint om 10.00 uur met de Kleedjesmarkt in het centrum van Wijchen, georganiseerd door carnavalsvereniging De Blauwkoppen. Er zijn ‘oranje straten’ en ruim 300 kleedjes. Er is vooral veel voor kinderen te doen, maar volwassenen worden niet uitgesloten. De kleedjesmarkt duurt tot 17.00 uur en de winkels zijn open.

Naast de Kleedjesmarkt staat een springkussen en zijn er oud-Hollandse spelletjes te vinden in de Marktpromenade. Bij de kraam van De Blauwkoppen wordt verse popcorn gebakken en is er ook een dj te vinden.

Ook Sterrebosch viert zaterdag Koningsdag vanaf 10.00 uur, DJ Gijs Gommers zorgt vanaf 13.00 uur voor de muziek.

Café ’t Trefpunt in Bergharen begint zaterdag om 15.00 uur met Koningsdag.

(Bron: Wijchen=)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen