Mogelijk roetdeeltjes in Wijchen door brand in Oss

Een enorme rookontwikkeling bij de brand in Oss
Een enorme rookontwikkeling bij de brand in Oss
Foto: still uit reportage RTL Nieuws

Door de brand bij een bedrijf in Oss zijn op verschillende plekken in de gemeente Wijchen roetdeeltjes terechtgekomen, zo meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De deeltjes zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel scherp zijn.

Het advies is om de deeltjes van tuinmeubels of auto’s af te spoelen of ze op te rapen, ze bij het restafval in de kliko te doen en daarna de handen te wassen. Het best kunnen de deeltjes met stevige handschoenen aangepakt worden.

Koelcel

De brand bij logistiek bedrijf Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss brak gisteren, vrijdag 3 mei, in de vroege ochtend uit in een koelcel. De rook was ook in Wijchen te zien. Circa 250 brandweerlieden bestreden het vuur. Vandaag is besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden. Het pand zelf is totaal verwoest. De brandweer heeft de naastliggende panden kunnen redden. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Onder controle

Vanmorgen om 09.09 uur was de brand onder controle. Omdat tegen half 12 het weer veranderde en er mogelijk rookoverlast in bepaalde delen van Oss kon ontstaan, kregen de bewoners het advies ramen en deuren te sluiten en bij overlast het rookgebied te verlaten.

Liveblog

Voor de laatste ontwikkelingen houdt de gemeente Oss een liveblog bij.

Hier een korte reportage van RTL Nieuws:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen