AWC moet de punten in Woerden laten (fotoserie/video)

Met nog 3 wedstrijden te spelen wordt het steeds moeilijk voor AWC om de play-offs voor lijfsbehoud te ontlopen. Op bezoek bij Sportlust ’46 in Woerden zat er voor de Wijchenaren niet meer in dan een 2-0 nederlaag.

In een eenzijdige wedstrijd kon AWC slechts moeizaam de tegenstander op afstand houden. Dat lukte, tot de 45e minuut. Mo Bendadi wist na een lange aanval met een geplaatst schot van afstand de bovenhoek te vinden buiten bereik van de degelijk keepende Tijn van de Groes.

Fraaie combinatie

Na de pauze kwam AWC wat meer uit de stellingen, maar Sportlust bleef de bovenliggende partij. Na regelmatig goed ingrijpen van de verdediging van AWC, was het in de 78e minuut toch weer raak voor de thuisploeg. Redouan Hazzat bracht na een fraaie combinatie met Mo Bendadi de stand van dichtbij op 2-0. AWC en Sportlust wisselden nog flink door, maar aan de stand veranderde niets meer, mede dankzij de goed keepende Van de Groes.

Grote euvel

Voor en na rust kreeg AWC een paar doelpuntrijke kansen, zag ook AWC-coach Lodewijk de Kruif. Het ontbreken van scorend vermogen is volgens hem het grote euvel dit seizoen. Al was hij zich er wel terdege van bewust dat zijn ploeg in Woerden geen aanspraak mocht en kon maken op de winst.

Voor AWC blijft er niets anders over dan in de laatste 3 competitiewedstrijden nog punten te sprokkelen tegen hooggeplaatste tegenstanders. De eerste is Quick die komende zondag, 12 mei, op bezoek komt in Wijchen (aanvang 14.00 uur).