Wijchense Molen feest mee met Nationale Molendag

Molenaar Jeroen van de Water voor de Wijchense Molen
Molenaar Jeroen van de Water voor de Wijchense Molen
Foto: Wijchense Molen

Op de Wijchense Molen is op zaterdag 11 mei vanwege Nationale Molendag van alles te doen. Molenaar Jeroen van de Water laat bezoekers zijn bijzondere werkplek zien, men kan de trappen beklimmen en de meelzolders bezoeken.

Op de meelzolders wordt het graan op pure windkracht vermalen tot meel. De Wijchense Molen is een van de weinige molens in de regio die nog steeds volop in productie is.

Molenpannenkoeken

“Zeker voor de kinderen is er van alles te beleven”, zegt Van de Water. “Kinderen kunnen genieten van heerlijke molenpannenkoeken. Ze kunnen meedoen met een kleurwedstrijd ‘Wie maakt de mooiste molentekening?’. Voor oudere kinderen en volwassenen is er een prijsvraag ‘Hoe vaak gaan de wieken rond?’ Voor de winnaar is er een cadeaupakket met molenproducten.”

Molenteam

Bezoekers zijn 11 mei welkom tussen 10.00 en 17.00 uur om te zien hoe het is om te werken in de oude fabriek. “Mensen kunnen zelf de unieke sfeer van de molen ervaren. Je ruikt er het graan, je hoort het hout van de wieken en je voelt het enthousiasme van ons molenteam.”

Rondleidingen

Er zijn rondleidingen door de gehele molen en het molenterras is open. Voor de kinderen staat er ook een springkussen en kunnen oud-Hollandse spelletjes gespeeld worden. Tevens kan een eigen molenbutton worden gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen