Wijchen geeft subsidie voor een gezond en actief leven

Het doel van GALA is een gezonde generatie in 2040.
Het doel van GALA is een gezonde generatie in 2040.
Foto: Pixabay

Organisaties in Wijchen kunnen vanaf deze week een nieuwe subsidie aanvragen. Deze subsidie is voor activiteiten die bijdragen aan een gezonde gemeente. Via de website van de gemeente kunnen de organisaties de subsidie aanvragen. Deze worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

De financiële regeling komt uit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Hiermee werkt Wijchen aan een gezondere gemeente, samen met verschillende organisaties en inwoners. De gemeente wil een gezond en actief leven voor iedereen mogelijk en toegankelijk maken.

“Dat akkoord is 2 jaar geleden tot stand gekomen”, vertelt wethouder Bea Schouten. “We stellen daarvoor subsidies beschikbaar voor initiatieven van inwoners. Ook op het gebied van mentale gezondheid, dus voor mensen die kwetsbaar zijn.”

Gezonde generatie

Het Gezond en Actief Leven akkoord (GALA) is opgesteld tussen rijksoverheden, gemeenten en zorgverzekeraars. Het doel is een gezonde generatie in 2040. Deze nieuwe subsidieregeling is voor organisaties die met hun activiteiten bijdragen aan bestrijding tegen eenzaamheid, verbeteren van de mentale gezondheid, aanpak van overgewicht en obesitas, valpreventie en vitaal ouder worden, een gezonde leefomgeving en het terugdringen van gezondheidsachterstanden.

Aanvragen

Deze subsidieregeling geldt alleen voor 2024 en subsidie kan uiterlijk 1 november worden aangevraagd. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst en alleen als ze compleet zijn. De subsidie moet binnen 6 maanden besteed worden.


Zie ook:
Raad neemt besluit over subsidies gezond en actief leven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen