AWC verstoort aanstaand kampioensfeestje SteDoCo

Tevreden gezichten bij AWC nadat rechtstreekse degradatie is afgewend.

AWC heeft de titelkansen voor SteDoCo flink verkleind. De nummer 1 van de derde divisie B speelde thuis in Hoornaar met 3-3 gelijk tegen de Wijchenaren en moet nu Barendrecht boven zich dulden.

De Wijchenaren wenden dankzij het gelijkspel rechtstreekse degradatie af en verzekerde zich van de play-offs.

Prachtige knal

In een vrij eenzijdige eerste helft kwam SteDoCo via spits Joran Schroder binnen een half uur op 2-0. Al na 4 minuten tekende hij voor het openingsdoelpunt; in de 23e verdubbelde hij de voorsprong en leek de strijd gestreden.

AWC liet echter de moed niet zakken en bood steeds meer tegenstand. In de 36e minuut kwamen de gasten, via een prachtige knal in de bovenhoek van Daan de Bruijn, op 2-1.
Net voor rust (n de tweede minuut van de extra tijd) werd het zelfs gelijk (2-2) door een eigen doelpunt van SteDoCo.

Derde treffer

AWC-doelman Tijn van de Groes neemt de felicitaties in ontvangst na het knappe gelijkspel tegen titelkandidaat SteDoCo. Foto: Fred Thannhauser

Net na de rust krijgt AWC een geweldige kans op de voorsprong, maar in de tegenstoot was het SteDoCo die 3-2 kwamen door wederom Schroder die daarmee zijn derde treffer maakte.

De thuisploeg bleef het beste van het spel houden, maar AWC toonde zich onverzettelijk.

Extra tijd

Weer was het de extra tijd die de gasten voordeel opleverde; in de vierde minuut van de blessuretijd geloven was het invaller Daan Pauwels die van 25 meter een afvallende bal oppikte en snoeihard uithaalde. De goed spelende SteDoCo-doelman Maarten de Fockert was kansloos: 3-3.

Opluchting

De opluchting bij de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif was groot omdat hiermee rechtstreekse degradatie was voorkomen.

De druiven voor SteDoCo waren zuur: omdat concurrent Barendrecht wel won, klom die ploeg naar de eerste plek met 2 punten meer en nog 1 wedstrijd te spelen.

AWC heeft nog slechts een theoretische kans om de nacompetitie te ontlopen.