AWC begint woensdag nacompetitie uit tegen Smitshoek (nu met wedstrijdfoto’s)

AWC is in de derde divisie B als vijftiende geëindigd en dat betekent nacompetitie spelen om het verblijf in deze divisie te continueren. Dat is eigenlijk geen verrassing, want al voor de wedstrijd tegen SV Meerssen, die met 4-1 verloren ging, was vrijwel zeker dat dit seizoen een staartje kreeg voor de Wijchenaren.

Al binnen 20 minuten was duidelijk dat er deze zaterdagavond in eigen huis niets te halen viel tegen de Limburgers voor wie niets meer op het spel stond. Eerst was het Nino Everaers die in de 13e minuut de 0-1 op het scorebord zette; nog geen 7 minuten was het al 0-2 doordat Joep Ceha doel trof.

Met deze tussenstand twijfelde niemand meer dat de winst naar het team van oud-prof, voormalig international en oud-betaaldvoetbaltrainer en huidig Meerssen-trainer Kevin Hofland zou gaan.

Verschil

Het werd voor rust nog erger voor de aanhang van AWC want Siem van Dijck tekende, ook weer 7 minuten later, voor de 0-3. Dennis Straten verzachtte de pijn voor de Wijchense ploeg van trainer Lodewijk de Kruif enigszins door in de 45e minuut 1-3 te scoren. Toch werd het verschil weer 3 doelpunten. Kort voor tijd, in de 87e minuut, bepaalde Bryan Simons de eindstand op 1-4.

Gele kaart

Na de pauze wisselde De Kruif 5 keer; invaller Daan Pauwels die na rust in het veld kwam, kreeg in de 81e minuut een gele kaart van scheidsrechter Joshua Kuipers. Bij Meerssen was er geel voor Raoul Last.

Kampioen

Kampioen in de derde divisie B is BVV Barendrecht dat daardoor naar de tweede divisie promoveert en na 5 jaar weer terug is op het hoogste amateurniveau. Bij SteDoCo zullen ze met gemengde gevoelens terugkijken op het verrassende gelijke spel tegen AWC vorig week. Bij winst was de titel naar SteDoCO gegaan.

Groene Ster en Baronie degraderen naar de vierde divisie.