Welke Vierdaagsewandelaar wil lopen voor Matchis?

Foto: Matchis

Wijchenaren die meedoen aan de Vierdaagse kunnen als zij dat willen geld inzamelen voor de strijd tegen bloedkanker. Stichting Matchis  zoekt wandelaars die via hun deelname aandacht willen vragen voor het belang van stamceldonatie.

De Vierdaagse wandelen (van 16 tot en met 19 juli) tegen bloedkanker helpt volgens de stichting op 2 manieren. Door  het ophalen van geld, maar ook doordat de wandelaars aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Via de website van Matchis kan een wandelaar een persoonlijke sponsorpagina aanmaken.

Stamceldonatie

Ieder jaar krijgen duizenden mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor. Voor die perfecte match zijn veel donoren nodig. Stichting Matchis zoekt daarom zo veel mogelijk mensen die stamceldonor willen worden.

Deelnemen

Wil mee wil doen, kan zich aanmelden via Sterk voor Matchis (www.sterkvoormatchis.nl) of contact opnemen met Sandra Verstappen via [email protected].

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen