PvdA wil honden aangelijnd in natuurgebieden

18 jun , 10:19 Nieuws
puppy 4608266 1280
Moet in meer natuurgebieden in de gemeente Wijchen een aanlijnregel voor honden komen? Dat vraagt de PvdA Wijchen zich af. Volgens de fractie zorgt de grote hoeveelheid loslopende honden vooral in het weekend voor overlast in diverse gebieden.
“In de Hatertse Vennen zijn speciale gebieden aangewezen waar honden niet aangelijnd hoeven te zijn. Dit bevordert de biodiversiteit in deze gebieden”, zegt raadslid Katja Jamin.

Niets geregeld

“In de gemeente Wijchen zijn meer mooie natuurgebieden waar op het gebied van het wel of niet aanlijnen van honden niets geregeld is”, zegt Jamin.
“Deze gebieden bevinden zich in Hernen, Leur, Bergharen en een deel van de uiterwaarden. In deze gebieden zorgt de grote hoeveelheid loslopende honden vooral in het weekend voor overlast.”

Verantwoordelijk

De PvdA vraagt aan het college van burgemeester en wethouders wie eigenlijk verantwoordelijk is voor het aanwijzen van gebieden waar honden los mogen lopen.
“Als het college verantwoordelijk is voor het aanwijzen van gebieden waar honden los mogen lopen, dan willen wij weten of het college er over nadenkt om in meer natuurgebieden een aanlijnregel in te voeren.”