Eindexamenwerk Maaswaal College in het Kunsthuis

20 jun , 10:23 Nieuws
schermafbeelding 2024 06 17 om 134023
In het Kunsthuis Wijchen is momenteel een expositie te zien met werk van leerlingen van het Maaswaal College. Onder de naam Kunst en Leven laten eindexamenkandidaten van 5havo en 6vwo werken zien die gemaakt zijn binnen verschillende thema’s.
De leerlingen zijn aan de slag gegaan met de titels ‘Een museum als actiespel’; ‘Ode aan de muze?’; ‘I WENT / I MET’; ‘Egodocument’’; en Van hier naar hier , een gedicht van Erik van Os.

Interpretatie

Vanuit het thema zijn ze gaan werken vrij associëren. Het proces was hierin belangrijk zodat ze het gekozen thema eigen konden maken. De volgende vragen werden gesteld: Wat is jouw interpretatie van het gekozen thema en hoe vang je dat in een beeld? Met welk materiaal komt jouw idee het sterkste naar voren?

Geleerde technieken

Toen het onderzoek was afgerond, zijn de leerlingen met hun eindwerk gestart. Er is een keuze gemaakt van soort drager, het formaat en het materiaal. De geleerde technieken van de voorgaande jaren zijn aan bod gekomen. Er is gewerkt vanuit de beeldende aspecten kleur, licht, vorm, ruimte, compositie en materiaal. Hier zijn de werken op beoordeeld.

Weekend

De expositie Kunst en Leven
is nog te zien komende zaterdag en zondag in het Kunsthuis in Wijchen (Kasteellaan 13), van 12.00 tot 17.00 uur.