Raad beslist vanavond over bouw nieuw zwembad

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen beslist vanavond of het instemt met de bouw van een nieuw zwembad voor bijna 16 miljoen euro. Als het aan PvdA en GroenLinks ligt komt er ook een ligweide met terras. De vergadering is vanavond live te volgen via de site van wijchen.nieuws.nl.

Zwembad De Meerval is gedateerd. Het gemeentelijk zwembad, dat ruim 30 jaar bestaat, is hard toe aan een flinke opknapbeurt. Eerder stemde de gemeenteraad in met een uitgebreide renovatie, maar nu wordt gekozen voor nieuwbouw.

Varianten

Het college van burgemeester en wethouders onderzocht eerder een aantal scenario’s, waarbij ook gebruikers van het zwembad zijn betrokken. Dat leidde tot 3 varianten:

Het zwembad De Meerval in Wijchen. Foto: De Meerval
  • beperkte renovatie en verduurzaming: 4,4 miljoen euro;
  • complete renovatie en extra verduurzaming: 8,2 miljoen euro;
  • een heel nieuw zwembad: 13,2 miljoen euro (alles exclusief btw).

De raadscommissie heeft afgelopen april geadviseerd om een nieuw zwembad te bouwen.

Locatie

Vanavond besluit de gemeenteraad (aanvang 20.00 uur) of het instemt met de  bouw van een nieuw zwembad De Meerval voor € 13.172.000, exclusief btw. Er wordt nog onderzocht op welke locatie het nieuwe zwembad moet komen. Vervangende nieuwbouw op de locatie van of naast het huidige zwembad is mogelijk. Maar er wordt ook naar andere locaties gekeken.

Ligweide

PvdA Wijchen en GroenLinks stellen vanavond voor om bij een nieuw zwembad ook een ligweide met terras te realiseren. De indieners verwachten dat een schuifwand in een van de buitenmuren, liefst grenzend aan het horecagedeelte, zal leiden tot een toename van het aantal betalende bezoekers in de zomer, er meer speelruimte voor kinderen komt en de horeca een hogere omzet krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen