Jubilerend v.v. Niftrik krijgt Koninklijke Erepenning

24 jun , 13:23 Nieuws
voltallig bestuur vv niftrik met burgemeester renske helmer englebert
Voetbalvereniging Niftrik, die 100 jaar bestaat, heeft een Koninklijke Erepenning gekregen. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikt de penning in het weekend uit aan de oudste voetbalvereniging van de gemeente Wijchen.
Het feestweekend kennen allerlei feestelijke activiteiten op het terrein rond verenigingsgebouw De Waayershof. Zo vertelde Guus Hiddink, voormalig bondscoach, verhalen uit zijn rijke carrière.

Ereteken

komt maar weinig voor in Nederland. Dit koninklijke ereteken wordt – onder strikte voorwaarden – verleend aan jubilerende verenigingen, stichtingen of instellingen die minimaal een eeuw oud zijn.

Juliana

Voetbalclub Niftrik werd op donderdag 24 juli 1924 opgericht onder de naam Juliana. Later bleek dat deze naam al bestond en werd de club omgedoopt tot DOV: Door Oefening Voldoening.
Weer later werd het Niftriks Voetbal Vereniging om als laatste te veranderen in v.v. Niftrik.

Jeugd

Momenteel telt de vereniging 222 leden. De eerste kampioenschappen werden in 1950 en in 1960 behaald. Het laatste kampioenschap was in 2016.
De vereniging stimuleert sport en beweging onder de jeugd. Hiervoor is de samenwerking gezocht met de korfbalvereniging en voetbalvereniging in Balgoij.

Vrijwilligers

De vereniging heeft ook een verbindende factor in het 450 inwoners tellende dorp en daarbuiten. Regelmatig worden activiteiten en evenementen in het plaatselijke verenigingshuis georganiseerd. Bij de organisatie, maar ook voor het begeleiden en trainen van de elftallen, kunnen zij rekenen op de inzet van een grote groep vrijwilligers.
Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .