Gemeentelijke Erepenning voor Barry Moors

03 jul , 14:53 Nieuws
erepenning voor barry moors
Gemeente Wijchen
Barry Moors uit Bergharen heeft een Gemeentelijke Erepenning gekregen. Hij krijgt de penning omdat hij volgens de gemeente met tomeloze inzet een belangrijke en zichtbare bijdrage leverde aan de economie in Wijchen.
Op 18 april 2024 trad Moors af als voorzitter van Ondernemersvereniging Bergharen Hernen Leur Batenburg. Hij zette zich jarenlang in voor de lokale ondernemers en voor andere ondernemers in de regio. Hij heeft vanuit die rol ook bijgedragen aan de economie in Wijchen. En was betrokken bij het economisch netwerkoverleg van de gemeente.

Sterk betrokken

Barry Moors is al eens bekroond als ondernemer van het jaar. In zijn nieuw gerealiseerde kantoorpand van Moors Constructie en machinebouw Bergharen
heeft hij werkplekken gemaakt voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast eigenaar van zijn onderneming is hij ook sterk betrokken bij de buurt. Hij was een van de initiatiefnemers van de oprichting van Stichting de Steenuil. Hiermee zijn via een CPO-constructie betaalbare woningen voor jongeren in Bergharen gerealiseerd.

Sportcomplex Schaarweide

Ook leverde hij een actieve bijdrage aan de verbouwing aan sportcomplex Schaarweide in Hernen. Zowel maatschappelijk als ondernemend zet Moors zich in voor de leefbaarheid binnen de dorpen. Dat alles was voor de gemeente aanleiding om hem te onderscheiden met de Gemeentelijke Erepenning.

Uitreiking

De Erepenning werd uitgereikt tijdens een gezamenlijke activiteit van Ondernemersvereniging Bergharen Hernen Leur Batenburg
. Burgemeester Renske Helmer-Englebert verraste het gezelschap, samen met wethouder Martijn Derks, voor de uitreiking van de hernieuwde Erepenning.
FEITEN | Eretekenen gemeente Wijchen
  • De gemeente Wijchen kent verschillende eretekenen. Dat zijn de Erepenning, Draagspeld, jongerenlintjes en kinderlintjes
  • De Erepenning wordt toegekend als blijk van uitzonderlijke waardering en erkentelijkheid aan personen, zowel ingezetenen als niet-ingezetenen, verenigingen en andere rechtspersonen.
  • Het gaat om personen die: langdurig bijzondere verdiensten hebben gehad voor de Wijchense gemeenschap, of gedurende kortere tijd uitzonderlijke verdiensten hebben gehad voor de Wijchense gemeenschap, of uitzonderlijke prestatie hebben verricht op cultureel, of enig ander gebied.
  • Voordracht voor toekenning van de Erepenning is voorbehouden aan de leden van de gemeenteraad en aan de leden van het college van burgemeester en wethouders. Toekenning geschiedt door de gemeenteraad.
  • Alle eretekenen worden uitgereikt door de burgemeester van Wijchen tijdens een openbare bijeenkomst.