AWC morst dure punten tegen Unitas (fotoserie)

04 mrt , 14:30 Nieuws
unitas awc 3 maart 2024 3
sv AWC
AWC heeft zondag dure punten gemorst tegen Unitas. De ploeg uit Gorinchem is een directe concurrent in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Het werd in Gorinchem een geflatteerde 4-1 nederlaag.
In de zespuntenwedstrijd kreeg AWC in de eerste helft de beste kansen. Na mislukte pogingen van Bas Brussaard en Just Berends kwam AWC toch, een beetje gelukkig, op 1-0 door Bas Brussaard. De linksback van Unitas speelde een kansloze eerste helft en werd regelmatig gepasseerd door Brussaard.

Strafschop

De tweede helft ging AWC door met kansen creëren maar Boy Visser miste na een goede actie de kans op de 0-2. Toen scoorde, tegen de verhoudingen in, Ray Versluis de 1-1. Een makkelijk gegeven penalty werd benut door Joey Lokasi en dat betekende een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Genadeloos

AWC ging de laatste 10 minuten vol op de aanval spelen. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif mistte enkele kansen en werd genadeloos afgestraft door Unitas dat via Elmer de Vries en Jip Kegge uitliep naar een geflatteerde 4-1 overwinning. Ongekend voor de ploeg die in de voorgaande 22 wedstrijden pas 17 keer scoorde.