AWC-trainer Lodewijk de Kruif ontloopt oude club

20 jun 2023, 17:30 Nieuws
lodewijk de kruijf naar awc 1 1024x891 1
De promotie van AWC naar de 3e divisie is uiteraard ook goed nieuws voor Lodewijk de Kruif, de nieuwe trainer van de Wijchense club.
De Kruif was de afgelopen jaren oefenmeester van UDI’19 in Uden dat het komende seizoen na degradatie uitkomt in de 4e divisie. Wellicht had de Edenaar zich al ‘verheugd’ op een confrontatie tussen zijn nieuwe en oude club.

Promotie

AWC wist na een bescheiden negende plaats in de eindstand van de 4e divisie B via de nacompetitie echter te promoveren. Dankzij de eerste periodetitel die de Wijchenaren in de wacht sleepten mocht AWC strijden om promotie. In de nacompetitie moest eerst RKAVV en later Baronie eraan geloven.
Geen AWC-UDI’19 dus volgend seizoen, maar De Kruif zal daar niet om treuren.
FEITEN Lodewijk de Kruif
  • Na het vertrek van trainer Camiel Jager is Lodewijk de Kruif (53) de nieuwe oefenmeester van sv AWC.
  • De Kruif speelde zelf als voetballer betaald voetbal bij FC Wageningen en TOP Oss, en later als amateur onder meer bij vv Bennekom, vv Lunteren, TOP Oss, Beerschot en 1. FC Kleve.
  • De Kruif kwam ook uit voor het Nederlands amateurelftal.
  • Hij was trainer van onder meer vv DUNO, Heartland FC (Nigeria) waarmee bij de nationale beker won, en de NEC-jeugd. Van april 2013 tot oktober 2014 was De Kruif bondscoach van het Bengalees voetbalelftal. De afgelopen 4 jaar was hij trainer van UDI’9 in Uden.
Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten! Of 

krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .