BeestenBende genomineerd voor duurzaamheidsaward

09 nov 2023, 15:12 Nieuws
de beestenbende
De BeestenBende is genomineerd voor de Awards voor Duurzaamheid. Deze prijs is voor duurzame initiatieven die leefbaarheid en verbinding versterken. De BeestenBende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die onder meer in Wijchen actief is.
De ‘BeestenBenders’ helpen mee aan een betere wereld voor de dieren in hun eigen buurt en voor alles en iedereen die daar leeft. Het begint met het aanpakken van zwerfafval. Ze gaan er samen met vriendjes en vriendinnetjes in teams 1 uurtje per maand op uit, onder begeleiding van 1 of meer volwassenen.

Opvallende outfit

In Wijchen zijn bijna 500 kinderen lid van de BeestenBende. De kinderen gaan altijd op pad in een opvallende outfit, bestaande uit een felgeel, goed zichtbaar hesje, een cap en een knijper om het afval op te rapen.
Verdeeld over het schooljaar zijn er exclusieve evenementen (lokaal en nationaal) waar de kinderen gratis aan kunnen deelnemen.

Publieksprijs

Bij de verkiezingen is er naast een juryprijs ook een publieksprijs. Dat betekent dat geprobeerd moet worden zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Wie op de BeestenBende wil stemmen, kan dat via de site doen.
Diegenen die dat doen maken kans op prijzen zoals een overnachting in een natuurhuisje, een duurzame wellnessentree voor 2 personen en diner voor 2 in een veganrestaurant.