Diverzio haalt zorgorganisaties naar ’t Mozaïek in Wijchen

11 mrt 2017, 8:45 Nieuws
diverziow ijchen 080317
Diverzio

Stichting Diverzio is met de Masterclasses van het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel normaal gesproken te gast bij zorginstellingen in het land. Voor de derde Masterclass voor de regio Midden-Oost Nederland werd besloten het gezelschap dan maar naar Wijchen te halen. Sociaal-cultureel centrum ’t Mozaïek – de uitvalsbasis van Diverzio – kreeg woensdag 8 maart dus een groot aantal zorginstellingen op bezoek, voor een dag vol kennisoverdracht én genietmomenten.

De deelnemers van een kleine 20 zorginstellingen uit heel Midden- en Oost Nederland werden gastvrij ontvangen in de theaterzaal van ’t Mozaïek. Daar vertelde facilitair manager Boudewijn Schemkes kort over de locatie. Hij vertoonde een filmpje, dat in vogelvlucht liet zien wat ’t Mozaïek allemaal in huis heeft en lichtte daarna de aanwezige organisaties op maatschappelijk gebied toe. Dat alles gebeurde met een heus kalfje op het podium. Dat was uiteraard geen echt kalfje, maar de mascotte van Oregional, de leverancier van smakelijke en verse streekproducten. Die had een mooie opstelling gemaakt van wat zij zoal bij een zorginstelling kunnen leveren. Directeur Paul Roelofsen en boer Jos Bolk vertelden in een presentatie over de samenwerking tussen landbouw en zorg enthousiast over hun organisatie en nodigden de deelnemers uit om aan het eind van de dag een lekker fris appeltje of peertje mee naar huis te nemen,. Van dat aanbod werd dankbaar gebruik gemaakt.
Diverzio Wijchen

Voedingsvisie en verbeterplannen

Tijdens deze Masterclass bouwden de deelnemers samen met Rudi Crabbé van Diverzio een voedingsvisie op. Ook bespraken ze in kleine groepjes de geformuleerde voedingsvisies van hun organisaties én de daaruit voortvloeiende verbeteringsplannen. Tussendoor werd genoten van een overheerlijke lunch, in De Huiskamer geserveerd door de medewerkers van De Driestroom. Met onder andere broccolisoep, een groene smoothie en veelzijdig belegde broodjes paste deze lunch perfect bij het thema duurzaam, gezond en vers. Culinair adviseur Eric-Jan Wissink van Diverzio zorgde door de dag heen daarnaast nog voor enkele kleine smaaksensaties, die hij ter plekke bereidde. Met een goed gevulde maag, een hoofd vol informatie en een cursusmap vol kennis konden de ongeveer 40 deelnemers aan het eind van de dag weer tevreden huiswaarts keren. Medio maart zijn ze voor hun volgende Masterclass te gast bij het Radboudumc in Nijmegen.
Diverzio Wijchen

Aan de masterclasses in de regio Midden Oost Nederland wordt deelgenomen door de volgende zorginstellingen:

Accolade Zorg, Attent Zorg, De Hoogstraat Revalidatie, GGZ Centraal, Radboudumc, Rijn Waal Zorggroep, Sint Antonius Ziekenhuis, Slingeland Ziekenhuis, Stichting Samen Zorgen, Warande, Ziekenhuis Rijnstate, Ziekenhuis Rivierenland Tiel, Zorgcentra de Betuwe, Zorgcentrum Rosengaerde, Zorggroep Apeldoorn, Zorggroep Ena, Zorgspectrum Het Zand en Zorgverlening Het Baken.