Doneren aan het goede doel met energiecompensatie

22 dec 2022, 18:00 Nieuws
321088754 1358921048209367 8687328990480208786 n
Lionsclub Wijchen heeft samen met de Stichting Vincentius en de Voedselbank Wijchen een actie opgezet om mensen te helpen die het financieel moeilijk hebben. De vraag is of huishoudens die in november en december een tegemoetkoming van 2 keer 190 euro van de overheid hebben gekregen in verband met de gestegen energiekosten, dit willen doneren.
Inmiddels is al circa 40.000 euro binnengekomen, inclusief de 10.000 euro die de gemeente heeft bijgelegd.

Rechtstreeks

De Vincentius Stichting en de Voedselbank zorgen ervoor dat de donaties terechtkomen bij mensen die de compensatie hard nodig hebben en een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wie wil doneren kan dan rechtstreeks op de rekening van beide organisaties doen. Zowel de Voedselbank als de Vincentius Stichting hebben de ANBI-status. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan dit alleen zijn als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.

Vincentius

Stichting Vincentius heeft als doel­stelling armoedebestrijding en persoonlijke hulp­ver­lening aan de zwakkere en meest kwets­bare inwoners van de ge­meen­te Wijchen. Door armoede komen mensen in een sociaal isolement: er is onvoldoende geld voor kleding, sporten, het kopen van een laptop of een bezoek aan de Blije Dries. Vrijwel altijd wordt de hulp ‘in natura’ gegeven.

Voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voed­sel­banken helpen de armsten door ze tij­de­lijk te voorzien van voedselpakketten. Voedselbank Wijchen
werkt samen met bedrijven, instellingen, over­heden en par­ti­cu­lieren om samen armoede te bestrijden, voedselover­schot­ten goed terecht te laten komen en het milieu zo minder te belasten.

Doneren

Doneren kan nog steeds. Dat kan rechtstreeks op de rekening van Stichting Vincentius of de Voedselbank Wijchen . Ook kan de QR-code met de telefoon worden gescand: