Festival Batenburg Baroque breidt volgend jaar uit

11 nov 2022, 17:30 Nieuws
batenburg baroque 27 aug 2022 nieuwe victor img 5260
Batenburg Baroque krijgt een vervolg. Na de succesvolle eerste editie van dit jaar volgt in 2023 een tweede editie tussen 25 en 27 augustus. Er is een nieuwe locatie aan het festival toegevoegd: Landgoed de Heerlijkheid in Appeltern.
Violiste Judith Steenbrink nam dit jaar het initiatief om een barokfestival te organiseren in haar woonplaats Batenburg. Het driedaagse festival eind augustus was voor de organisatie een groot succes; veel bezoekers kwamen af op de diverse concerten en uitvoeringen. “Plannen worden gesmeed, musici uitgenodigd en middelen verzameld om het festival voor een tweede keer mogelijk te maken”, zegt Steenbrink.

Nieuwe locatie

“We gaan uitbreiden: meer concerten, meer artiesten en evenementen. De sfeer blijft hetzelfde: op prachtige locaties genieten van muziek op het hoogste niveau. Ook de barok-bar wordt weer geopend.”
Een nieuwe locatie is het Oude Koetshuis op het Landgoed de Heerlijkheid in Appeltern. “Een sprookjesachtige concertschuur waar je vanuit Batenburg langs de Maas in een uurtje naar toe kunt wandelen. Een unieke wandeling en een prachtplek voor concerten.”

Festivalkoor

Nieuw is ook een festivalkoor. “In de week voorafgaande aan het festival richten we een festivalkoor op”, vertelt Steenbrink. “Wie graag zingt, koorervaring heeft en een aantal dagen geïnspireerd wil werken aan renaissance- en barokrepertoire is welkom.” Er is plaats voor circa 30 zangers die onder leiding van een dirigent(e)aan de slag gaan. Een afsluitend concert vindt plaats tijdens het festival. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via [email protected]
Op 1 juni 2023 wordt het programma van Batenburg Baroque bekend en start tevens de kaartverkoop.
Zie ook: