Fietstocht door het Land van Maas en Waal

07 aug 2023, 10:00 Nieuws
fietstocht maas en waal hernen foto glk
Wie het Land van Maas en Waal op de fiets willen leren kennen, kan op vrijdag 25 augustus meedoen met een fietstocht van het Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK).
Tijdens deze fietstocht door 5 heerlijkheden valt op hoeveel afwisselende terreinen en cultuurmonumenten GLK beheert in het land van Maas en Waal. De boswachter informeert de deelnemers onderweg over het ontstaan van het landschap, wat een terrein uniek maakt en wat de functie was van een heerlijkheid.

Kasteel Hernen

Tevens horen de deelnemers waarom het kasteel in Hernen nog in een authentieke staat is en er in Batenburg alleen een ruïne is overgebleven. De route voert langs waterrijke waarden met hun unieke vogels en de bijzondere vegetatie van de Rijn- en Maasduinen in Bergharen en Hernen.

Lunchpakketje

Het is aan te raden om naast de eigen fiets en ook een lunchpakketje mee te nemen. Tijdens de tocht zijn een aantal rustpunten gepland voor een drankje of sanitaire stop.

Reserveren

De fietstocht begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De startlocatie is de parkeerplaats bij Kasteel Hernen aan de Dorpsstraat 40 in Hernen. Vanwege de onverharde paden is deze excursie minder geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit.
Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dat kan via de site van GLK .