GGD Gelderland-Zuid staat voor uitdaging

17 dec 2021, 13:48 Nieuws
flu shot gab60a6bac 1280
Pixabay
GGD Gelderland-Zuid staat voor een grote uitdaging nu demissionair minister De Jonge deze week bekendmaakte dat de boosterprikken versneld gezet worden. “Ik vraag alle inwoners om geduld en begrip”, zegt Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid
Het is de bedoeling om iedereen van 18 jaar en ouder voor eind januari een boosterprik te geven. Dat is nodig om de opkomst van de omicronvariant tegen te gaan. Het in korte tijd zoveel mensen prikken is een grote uitdaging voor de GGD. Veel inwoners maken al gebruik van de bestaande vaccinatielocaties in Wijchen, Culemborg, Tiel, en De Biezen (Nijmegen). De locatie in Zaltbommel gaat al eerder open. Daarnaast opent de GGD een tijdelijke extra grote vaccinatielocatie in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Daar komen in totaal twintig priklijnen.

Uitnodiging

Het uitnodigen gaat van oud naar jong. Wie aan de beurt is voor een booster ontvangt een uitnodiging. De GGD hoopt dat iedereen wacht op de uitnodiging. Eerder naar de GGD bellen voor een afspraak of zomaar langskomen op een locatie heeft geen zin. De GGD vaccineert alléén op afspraak, aldus ede GGD.

We verwachten dat na de kerstdagen extra ruimte voor afspraken komt

schermafbeelding 2021 12 17 om 134046
Moniek Pieters, directeur Gelderland-Zuid. Foto: GGD Gelderland-Zuid
Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid: “Ik vraag alle inwoners om geduld en begrip. Wij staan voor een grote uitdaging. Wij doen onze uiterste best om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Maar het kan gebeuren dat niet alles direct goed verloopt. Bent u aan de beurt? Maak dan het liefst digitaal een afspraak. De komende dagen kan dit nog lastig zijn. Het is namelijk erg druk. Verder zijn nog niet alle locaties volledig in gebruik. Dat vraagt namelijk ook de inzet van extra personeel. We verwachten dat na de kerstdagen extra ruimte voor afspraken beschikbaar komt. Ik adviseer iedereen om even geduld te hebben met het maken van een afspraak. Als het goed is kan men daarmee sneller terecht in een van de locaties in de buurt.”

Extra personeel

Voor het zetten van veel prikken in korte tijd is veel extra personeel nodig. Er wordt veel nieuw personeel aangenomen. Diverse huisartsen en ziekenhuizen in de regio bieden al hulp aan. De GGD krijgt veel telefoontjes van mensen die willen helpen bij het vaccineren. Het dringende verzoek is om niet te bellen, maar om op de website www.ggdgelderlandzuid.nl te kijken. Daar staan alle vacatures. Mensen die zich al eerder via de landelijke site ‘GGD-reservisten’ hebben aangemeld, krijgen hierover vanuit de landelijke organisatie bericht.