Gingen chaleteigenaars onterecht weg bij RC Alverna?

27 feb , 10:00 Nieuws
schermafbeelding 2024 02 24 om 151932
PvdA Wijchen vraagt zich af of de eigenaren van huisjes op Recreatie Centrum Alverna in 2020 ten onrechte zijn vertrokken. Aanleiding is berichtgeving dat er 84 chalets en enkele stenen huisjes worden geplaatst.
“Wat is de reden dat er gekozen is voor het plaatsen van chalets?”, zegt raadslid Katja Jamin, die namens de fractie vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Luxe vakantiewoningen

De PvdA wil weten of er wordt afgezien van de bouw van luxe vakantiewoningen. "In 2020 moesten alle eigenaren van een chalet van dit recreatiecentrum vertrekken. Men moest plaatsmaken voor luxe vakantiewoningen in de prijsklasse 400.000 tot 500.000 euro. Zijn zij nu ten onrechte van het terrein vertrokken?"

Zonder overleg

Ook verbaast het Jamin dat de Wighenerhorst wordt uitgebreid met stenen huisjes. “Het park Wighenerhorst is gezamenlijk eigendom van de huidige bewoners, de eigenaren van de huisjes. Hoe kan er zonder overleg met deze eigenaren een uitbreiding van het park gerealiseerd worden?”

Overzicht

Omdat de plannen in en rond het gebied regelmatig zijn gewijzigd, wil de PvdA een overzicht van de huidige stand van zaken in de diverse parken. Het gaat om Recreatie Centrum Alverna, Wighenerhorst en Manege St. Frans.