Kans op een prijs bij inleveren vuurwerkafval

29 dec 2023, 10:00 Nieuws
firecracker 17163 1280
Na het knallen begint het opruimen. Omdat op 1 januari op veel plaatsen vuurwerkafval ligt, houdt de gemeente Wijchen een inleveractie waarbij kans gemaakt wordt op een prijs.
De gemeente adviseert om vuurwerkafval zo snel mogelijk op te ruimen door het na het afsteken bij elkaar te vegen en goed nat te maken en vervolgens in een afvalzak te stoppen.

Inleverdag

Op dinsdag 2 januari kan men tussen 14.00 en 20.00 uur gratis vuurwerkafval inleveren op de gemeentewerf aan de Kamerlingh Onnesstraat 13 in Wijchen. Voor elke 5 kilo vuurwerkafval krijgt men een lot. Onder alle deelnemers worden 3 keer een iPad, 5 keer zwemkaartjes voor 4 personen en 5 keer bioscoopkaartjes voor 2 personen verloot.

Prijsuitreiking

Wethouder Twan van Bronkhorst is op de inleverdag tussen 14.00 en 15.00 uur aanwezig. Op woensdag 3 januari trekt hij de winnende loten. Alle winnaars worden door de gemeente gebeld. De prijsuitreiking is op donderdag 4 januari vanaf 15.00 uur in Kasteel Wijchen.

Prullenbakken

In verband met het te verwachten vuurwerk sluit de gemeente alle prullenbakken af. Dit gebeurt in alle kernen van de gemeente Wijchen. Hiermee wordt schade door vuurwerk voorkomen. Aan de prullenbakken wordt een vuilniszak gehangen waarin afval gegooid kan worden. In januari worden de bakken weer teruggeplaatst.