‘Levend’ kerstverhaal in en rondom de Antonius Abtkerk

07 dec 2023, 10:30 Nieuws
birth of jesus 1150128 1280
In en rondom de Antonius Abtkerk in Wijchen wordt op zaterdag 16 december het kerstverhaal opgevoerd. De bezoekers kunnen op weg langs verschillende figuren en verhalen uit het kerstverhaal en de levende kerststal bezoeken.
Het is de tiende keer dat het Levend Kerstverhaal wordt gehouden; in 2020 en 2021 was er een online versie.

Levende dieren

Ook dit jaar staat er bij de kerk aan de Oosterweg een kerststal met levende dieren. In de kerk is er de mogelijkheid om iets te knutselen en zelf als Jozef, Maria of engel op de foto te gaan. Ook treden de zanggroepen Mazing Joy en Fladderpop op met kerstliederen. ten gehore brengen.

Lichtjestocht

Verder is er een lichtjestocht uitgezet rondom de kerk; samen met een verteller kunnen deelnemers langs alle mensen die een rol spelen in het kerstverhaal, zoals de herbergier, koning Herodes, de herders en engelen. Op het kerkplein brandt een vuurtje en is er glühwein of warme chocomelk te koop.

Gezamenlijke kerken

Het ‘levende’ kerstverhaal is mee te maken op zaterdag 16 december van 18.00 tot 20.00 uur. Het evenement is georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Wijchen: R.K Parochie De Twaalf Apostelen, Evangelische gemeente Parousia en Protestantse Gemeente Rivierenland Oost.