Logistieke Roadshow bezoekt Pro College Wijchen

04 okt 2022, 15:30 Nieuws
9 lrs nijmegen
Het Pro College in Wijchen krijgt morgen, woensdag, bezoek van de Logistieke Roadshow. De leerlingen kunnen hier ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor een carrière in de logistiek.
De Logistieke Roadshow is onderdeel van een brede sectorale aanpak om leerlingen te enthousiasmeren voor beroepen in de sector transport en logistiek.

Kennismaken

Om de logistieke sector beter in beeld te brengen tijdens de studie- en beroepskeuze van leerlingen, ondersteunt de sector het initiatief van de Logistieke Roadshow waarin vmbo- leerlingen kunnen kennismaken met de wereld van de logistiek. Voor de arbeidsmarkt van morgen is instroom van jong talent belangrijk.

Sectorinstituut

De roadshow werd vorige week op het Mondial College in Nijmegen geopend door burgemeester Bruls van Nijmegen en Gabby Delhaas van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De komende weken worden 100 scholen in Nederland bezocht en morgen is het Pro College , school voor praktijkonderwijs, in Wijchen aan de beurt.

Het is een aantrekkelijke sector en het is belangrijk dat jongeren dat weten

Gabby Delhaas: “Transport en logistiek is óveral voor nodig. Het is een belangrijke en dynamische sector, die letterlijk continu in beweging is. Het is een aantrekkelijke sector en het is belangrijk dat jongeren dat weten, zodat ze onze sector in overweging nemen bij hun beroepskeuze. Want de sector heeft veel behoefte aan de instroom van jong talent. Wie voor een vervolgopleiding in transport en logistiek kiest, is straks zeker van een baan. Al 4300 vmbo-leerlingen hebben zich aangemeld als deelnemer aan de Roadshow. Dat zijn mooie aantallen.”

Instapdagen

Jongeren die hierna meer willen weten of ervaring willen opdoen, kunnen de BBL-Instapdagen (bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg) bezoeken. Jongeren kunnen daar in gesprek met vertegenwoordigers van leerbedrijven en meerijden met een vrachtwagen. Zo hoopt de sector door jongeren zelf de mogelijkheden te laten ontdekken meer leerlingen te interesseren voor een bbl-opleiding in transport en logistiek. Daarnaast zijn ook bol-studenten (beroepsopleidende leerweg) welkom bij STL.