Luisteren onder een grote boom naar verhalen

25 jul , 10:00 Nieuws
kampvuurvertellingen 2021 sarah kiddie
Inmiddels een traditioneel evenement: de Wijchense Kampvuurvertellingen. Op het pleintje voor theater 't Mozaïek vertellen de vertellers op vrijdag 16 augustus onder de grote boom de hele avond verhalen.
Eerst voor gezinnen en jongere kinderen, dan voor iedereen vanaf 8 jaar en voor de echte liefhebbers volgt er nog een ronde met griezelverhalen aan het eind. Vertellers zijn dit jaar onder anderen Joost Schellekens, Nadja Spooren, Martin Bergsma en Paul Groos.

Vuurkorf

Het idee om een vertelevenement te organiseren kwam voort uit het plan om verhalenverteller Paul Groos uit te nodigen om naast een vuurkorf in de achtertuin verhalen te laten vertellen.
De eerste editie, voor een klein gezelschap, was in 2016 in het bos van Scouting Sint Franciscus aan de Waszinkweg in Wijchen.

Pleintje

Een jaar later werd het evenement voor het eerst gehouden op het pleintje voor ’t Mozaïek waar circa 100 mensen op afkwamen. Toen bleek dat de Kampvuurvertellingen een succesvol concept was, is het evenement sindsdien jaarlijks georganiseerd.
In 2018 waren er al 150 mensen. In februari 2019 werd, naast de zomereditie, ook de eerste wintereditie gehouden. In 2020 ging het evenement door corona niet door, maar in 2021 werd de draad weer opgepakt.

Gratis

Mocht het weer op vrijdag 16 augustus niet meewerken en het regent, dan gaat Kampvuurvertellingen gewoon door. De verhalen worden dan binnen verteld. De toegang is gratis en het evenement is toegankelijk voor mindervaliden. Er is gratis parkeergelegenheid.
Reserveren kan via de site van ’t Mozaïek.