Muziekkring Wijchen presenteert programma met zang en harp

10 nov 2023, 10:12 Nieuws
dsc 7453 1
Muziekkring Wijchen heeft voor zondag 19 november een programma samengesteld met zangeres Cileke Angenent en harpiste Kerstin Scholten. In theater ‘t Mozaiek brengt de combinatie mezzosopraan/harp een veelzijdig programma.
Te horen zijn onder meer liederen van Händel, maar ook het Engelstalige repertoire van componisten als Britten, Quilter en Vaughan Williams, leent zich goed voor een harpbegeleiding.

Nederlandstalige liederen

Verder liederen van onder anderen Fauré en De Falla. Aan het slot van het programma vertolken de zangeres en harpiste Nederlandstalige liederen van Oomen en Andriessen die met middeleeuwse tekst teruggrijpen op de oude muziek.

Veelzijdig

Cileke Angenent dankt haar warme zangstem (altmezzo) vooral aan de Zweedse zangeres Valborg WerbeckSvärdström, aan wiens Schule der Stimmenthüllung ze zich grondig schoolde. Mede een opleiding lichte muziek aan het Conservatorium in Arnhem vormden haar tot een uiterst veelzijdig zangeres.

Kamermuziekconcerten

studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg . Zij is sinds 1992 als orkestharpiste verbonden aan het Muziekcentrum van de Omroep. Naast haar werk in symfonieorkesten begeleidt Kerstin regelmatig koren en geeft ze kamermuziekconcerten in verschillende combinaties, zoals met zang, fluit en cello.
Het programma van de Muziekkring Wijchen
op 19 november begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te boeken via de website van theater ’t Mozaïek.