Prijs aanstormend talent op muziekfestival Batenburg

21 jul 2022, 12:00 Nieuws
collage1
Het driedaagse festival Batenburg Baroque reikt deze zomer een prijs uit voor aanstormend talent: de Suyderhoud Award. De prijs is bedoeld voor aanstormend talent. De genomineerden van dit eerste jaar zijn de zangers Noëlle Drost, Arturo den Hartog en Lucretia Starke.
De drie zijn talentvolle studenten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij treden op tijdens het festival in het programma ‘Toekomstmuziek’ op de laatste dag van het festival, 28 augustus. Een vijfkoppige jury bepaalt de prijswinnaar. De award zal tijdens het slotconcert van Batenburg Baroque op 28 augustus worden uitgereikt.

Gastoptreden

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro, een ontmoeting met een gerenommeerde artiest naar keuze en een gastoptreden voor de jeugd van Batenburg en omstreken. Met dit optreden wil de organisatie haar liefde voor de oude muziek overbrengen op toekomstige generaties. Het geldbedrag wordt door sponsoren beschikbaar gesteld. Zij hebben zich voor de komende 5 jaar aan deze prijs gecommitteerd.

Frank Suyderhoud

Naamgever van de prijs is de recent plotseling overleden Frank Suyderhoud. Het waren zijn ideeën die de initiatiefnemer van het festival, Judith Steenbrink, ertoe aanzette het festival te organiseren. “Het idee voor dit fonkelnieuwe festival is niet van mijzelf. Buurman Frank en ik zaten vorig jaar zomer op het pleintje naast de Oude St. Victorkerk toen hij zo langs de neus weg vroeg: wanneer ga je nu eens iets beginnen voor Batenburg? Dus niet in Batenburg maar vóór Batenburg. Kortom het was Frank die me aanzette tot dit initiatief. Als eerbetoon aan Frank is de award naar hem vernoemd. Om het Batenburgse karakter te benadrukken, bestaat de jury ook uit Batenburgse muziekliefhebbers”, aldus Steenbrink.

Documentaire

Judith Steenbrink is onder meer verbonden aan het barokorkest Holland Baroque. Samen met de genomineerde studenten was zij recent te zien in de NTR- documentaire Barok in Paramaribo
, een film over de reis van dit orkest naar Suriname waar het muziek maakte en concerten gaf met de kinderen van de School of Young Talent Suriname.
Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .