Schik op de Mert gaat dit jaar toch door

21 feb 2022, 10:00 Nieuws
101940880 586229738986873 4503921314431230066 n
Het carnavalsfeest ‘Schik op de Mert’ gaat dit jaar toch door. Eerder deze week meldde de organisatie dat het festijn op dinsdagmiddag 1 maart niet door zou gaan omdat er geen vergunning was. Afgelopen vrijdag liet de gemeente weten toch een vergunning af te geven.
Afgelopen week stelde het CDA nog vragen over het niet toestaan van buitenactiviteiten door de gemeente en de veiligheidsregio, vanwege een gebrek aan ambtelijke capaciteit.

Borreltent

“Het CDA Wijchen vindt dit zeer teleurstellend en moeilijk uit te leggen. Zeker na een coronapandemie waar ondernemers, maar ook de Wijchense inwoners wel een feestje en extra inkomsten kunnen gebruiken. Ondernemers hadden de plannen al klaarliggen en veel Wijchenaren willen graag carnaval vieren op hun vaste feestlocatie, zoals in de borreltent of tijdens Schik op de Mert”, aldus raadslid Björn Derksen voor bekend werd dat Schik op de Mert door zou gaan.

Beantwoord

Volgens het CDA zijn met de verregaande versoepelingen door het kabinet meer activiteiten mogelijk, zoals het vieren van carnaval. Het CDA wil van het college van burgemeester en wethouders weten of dit een besluit was van het Wijchense college, de burgemeester of de veiligheidsregio. De vraag ‘Bent u bereid alsnog versneld te kijken naar de mogelijkheden voor het organiseren van buitenactiviteiten tijdens het carnaval?’ is inmiddels beantwoord met de vergunning voor Schik op de Mert.

Derde editie

Voor Schik op de Mert, waar maximaal 750 bezoekers mogen worden toegelaten, wordt een hek om de Markt in Wijchen gezet. Het wordt de derde editie van dit festijn dat is ontstaan vanuit Café Anneke. De eerste editie trok circa 300 bezoekers en in 2020 waren dat er ongeveer 700.