Training om meer voor jezelf op te komen

24 sep 2023, 14:57 Nieuws
pro persona connect afbeelding1
Voor volwassenen die het lastig vinden om op te komen voor zichzelf en hun eigen grenzen aan te geven, houdt Pro Persona Connect de training ‘Liever Assertiever’ in Wijchen. De training begint op vrijdag 27 oktober.
Iedereen vindt het weleens lastig om nee te zeggen of om te zeggen dat iets vervelend is. Hoe dat op een duidelijke manier, zonder een ander te kwetsen, aan te geven, kan soms als een uitdaging voelen. Eigen grenzen aangeven is echter belangrijk om zelf geen klachten te ontwikkelen zoals stress, spanning en negatieve gedachten.

Vijf bijeenkomsten

De cursus ‘Liever Assertiever’ bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur op vrijdag 27 oktober, en 3, 10, 17 en 24 november van 10.30 tot 12.30 uur in Wijchen. In de cursus wordt geoefend met gespreksvaardigheden en assertieve vaardigheden zoals het stellen van vragen, actief luisteren, de eigen mening geven en ‘nee’ zeggen.

Huiswerk

Er wordt geleerd negatieve gedachten om te zetten in meer realistische gedachten. En er wordt geoefend met situaties waar men zich geen raad mee weet. Door huiswerkopdrachten wordt geleerd om de lesstof ook in het eigen leven toe te passen.

Ik heb geleerd op een duidelijke manier te zeggen wat ik wil

Een deelnemer doe heeft deelgenomen aan de cursus vertelt: “Ik heb geleerd op een duidelijke manier te zeggen wat ik wil. En ik merk dat er dan geen rampen gebeuren.” Een andere deelnemer geeft aan: “Ik ben besluitvaardiger geworden, wat resulteert in rust in mijn hoofd en duidelijkheid voor mijn omgeving, zowel privé als werk/zakelijk gerelateerd.”

Aanmelden

Geïnteresseerde inwoners in de gemeente Wijchen kunnen zich telefonisch aanmelden via 026-312 44 83 of een e-mail te schrijven naar [email protected]
. Deelname is gratis. Vooraf zal er een kennismaking zijn met de preventiemedewerker van Pro Persona Connect .