'Wijchen kan mantelzorgers nog beter ondersteunen'

12 mrt 2022, 17:30 Nieuws
help out gb6937145f 1280
Pixabay
Uit onderzoek van MantelzorgNL blijkt dat de gemeente Wijchen nog meer mogelijkheden heeft om mantelzorgers bij te staan. "Wij ondersteunen de mantelzorgers al op diverse manieren. Uit het onderzoek blijkt dat wij nóg beter kunnen ondersteunen. We gaan nu aan de slag met aanbevelingen”, zegt wethouder Titus Burgers.
Wethouder Burgers krijgt maandag, 14 maart, het conceptrapport van MantelzorgNL over de ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers overhandigd. Uit het rapport komen diverse aanbevelingen om alle mantelzorgers nu, maar ook in de toekomst beter te ondersteunen.
img 1322
Wethouder Burgers (l) geeft de ondertekende offerte voor het mantelzorgonderzoek aan Anne Poppema van MantelzorgNL. Foto: Gemeente Wijchen

Ondersteuning

is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Wijchen. In het rapport gaat het om de centrale vraag: Welke ondersteuning wordt gebruikt en wat wordt gemist? Maar ook wordt aandacht besteed aan de vraag: Welke ondersteuning wordt écht gevoeld?
Burgers: “Mantelzorgers zorgen met hart en ziel, dag in dag uit, voor een partner, een familielid, een vriend of vriendin, of een kennis. Ik waardeer dit enorm, want zonder de ander zijn wij niets."

Pilot

De gemeenteraad maakte in december al extra budget vrij voor de aanbevelingen. Wijchen is nu ook nog geselecteerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om mee te doen met een landelijke pilot.
“Een landelijk adviesteam – dat bestaat uit medewerkers van het ministerie van VWS, MantelzorgNL , de VNG en Movisie – gaat de gemeente verder ondersteunen met de aanbevelingen. Daarnaast ontvangen wij eenmalig 50.000 euro. Met deze middelen kunnen wij de mantelzorgers in de toekomst nog beter ondersteunen”, aldus Burgers.