Zaal Verploegen sluit volgend jaar voorgoed de deuren

05 jul , 10:10 Nieuws
schermafbeelding 2024 07 03 om 152617
Vanaf 2025 zal het party- en congrescentrum Verploegen, beter bekend als De Ploeg, geschiedenis zijn. Van de Klok Ontwikkeling gaat de locatie aan de Woeziksestraat in Wijchen herontwikkelen voor woningbouw, in overleg met de gemeente Wijchen.
Per 1 januari 2025 sluit de familie Verploegen definitief de deuren. De sluiting gebeurt gefaseerd. Na 17 juli, de Dag van Wijchen tijdens de Vierdaagse, gaat Eetcafé Vrienden, het biljarthome en de slijterij dicht. Eetcafé Vrienden blijft in het weekend beschikbaar voor feesten, terwijl de focus de rest van het jaar op de zalen van het party- en congrescentrum ligt. Ruim 200 bestaande reserveringen worden nog uitgevoerd.

Biljarthome

Verploegen begon 93 jaar geleden als een klein dorpscafé en groeide uit tot een party- en congrescentrum met 10 zalen, een biljarthome, slijterij en Eetcafé Vrienden. Drie generaties Verploegen bouwden dit op.

Herontwikkeling

De vierde generatie koos echter voor een carrière buiten de horeca en de leeftijd van de huidige eigenaren (de broers Tonnie en Willie Verploegen) speelde ook een rol in de beslissing om voor woningbouw te gaan. Na bijna 5 jaar verschillende opties te hebben overwogen, werd Van de Klok de partner voor de herontwikkeling van de locatie.

Zündapp-beurs

Verploegen blijft tot eind 2024 gastheer voor diverse activiteiten, om trouw te blijven aan hun vaste gasten, zoals opleidingsinstituten, landelijke organisaties, koren en de tweemaal per jaar gehouden Zündapp-beurs.

Livemuziek

In de jaren zeventig en tachtig waren de zondagavonden met livemuziek een begrip in de regio, met artiesten zoals Corry en de Rekels, Jan Smit en internationale sterren zoals Billy Ocean en The Tramps. Begin jaren negentig verlegde Verploegen de focus naar de zakelijke markt met cursus- en vergaderruimtes.
Verploegen was het toneel voor vele persoonlijke mijlpalen. Van bruiloften en jubilea tot afscheidsdiensten, carnaval in het Wozokottenhol en vele biljartkampioenschappen.
( Bron: Wijchen= )