Badmintonners Smashing nog steeds op kampioenskoers

De competitie in de eerste divisie van Badminton Nederland is wel heel bijzonder, bij een aantal wedstrijden is het voor clubs  niet de vraag of er gewonnen wordt, maar met hoeveel punten de overwinning wordt behaald. Zo’n situatie was er ook weer voor BC Smashing in het afgelopen weekend tegen het al gedegradeerde Thiela. Uitgangspunt was te proberen  met 8-0 te winnen, hetgeen een niet onmogelijke opgave was gezien ook de 0-8 overwinning destijds in Tiel.

Dat zo’n opgave ook de nodige spanning met zich meebrengt was te zien in het mannendubbel van Brendon Bessem en Roy Reijbroek  tegen het koppel Schekkerman/Vermeulen. In de eerste game kwam Smashing met maar liefst 10-19 achter te staan, maar met een inhaalrace lukte het Bessem en Reijbroek om de game toch nog met 26-24 te winnen. Maar het goede spel wilde maar niet terug komen en met 18-21 en 17-21 ging het eerste punt voor Smashing verloren en dat was toch een streep door de rekening van het Wijchens team. Gelukkig zou later blijken dat het alleen maar bij deze uitglijder zou blijven.

In het vrouwen dubbel, zonder de licht geblesseerde Ella Peters, leek het eerst nogal moeizaam te gaan maar na een stroef begin maakten Denise Hall en Judith Campman het karwei resoluut af. De overige partijen leverden voor Smashing geen enkel probleem op en bleef het alleen maar bij die ene schrikreactie in de eerst partij. Dus de 7-1 overwinning was een feit.

Doordat concurrent Amersfoort 2 een dag eerder met 5-3 verloor van Duinwijck 2 is de voorsprong van Smashing gegroeid tot 6 punten. Met nog twee wedstrijden te spelen ligt een kampioenschap binnen de mogelijkheden. Dat Smashing deze kans bijzonder serieus neemt blijkt wel dat het team al op zaterdag naar Groningen vertrekt om het daar zondag op te nemen tegen middenmotor AMOR.

Indien in Groningen een redelijk resultaat wordt behaald , kan Smashing op zondag 25 januari het kampioenschap binnen halen in de thuiswedstrijd tegen van Zijderveld 2.

De wedstrijd tegen AMOR Groningen begint op 18 januari om 14:30 uur.

Reacties