Trivosdames winnen derby van Pegasus

Het is coach Wouter Jansen gelukt om van het Trivos damesteam een echt team te maken, die op elkaar ingespeeld is en voor elkaar door het vuur willen gaan. Zaterdag wonnen de Trivosdames van het goede Pegasus damesteam, juist doordat het zo’n hecht team is. Het werd een 4-0 overwinning.

De tactiek van de Trivoscoach was door Manon Ottjes als een soort van bliksemafleider te laten fungeren, zodat anderen konden scoren. Deze tactiek pakte uitstekend uit. Deze middag was het met name Eva van Aalen die de meeste punten scoorde met een goede tweede en derde Stefanie Beekers en Nienke Visser. Verder stond de gehele wedstrijd de verdediging als een blok, onder aanvoering van Anouk Boereboom en Anne Veenstra. Als spin in het web was spelverdeelster Hennie Visser altijd paraat.

De eerste set kwam Trivos meteen fel uit de startblokken met constant een voorsprong.  Opvallend was het goede blok van Pegasus en de servicedruk. Bij de stand 15-15 nam Trivos een voorsprong naar 19-15, nadat Pegasus een time-out had aangevraagd.  Pegasus scoorde 2 punten waarna Hennie Visser een gaatje zag waar zij de bal op de millimeter nauwkeurig in plaatste 20-17. Meteen daarop knalde Eva van Aalen de 21-17 binnen. Nog even spartelde Pegasus tegen, maar uiteindelijk maakte Hennie Visser het af via een speelster van Pegasus 25-19.

Anne Veenstra in een pose uit het Trivos-handleiding-boekjeAnne Veenstra in een pose uit het Trivos handleiding boekje
De tweede set leek een kopie van de eerste. De toeschouwers in de bomvolle Arcus zagen veelal spannende rally’s ontstaan met hier en daar onnodige fouten. Ballen in het net, uitservices en uitstekende verdedigingslinies maakten het tot een aantrekkelijk schouwspel. Opvallend was ook de aan de dag gelegde slimheid aan beide kanten. Steek- en prikballetjes en de ruimte opzoeken, getuigden aan weerszijden van groot spelinzicht. Bij de stand 18-20 floot de scheidsrechter voor een dubieuze netbal in het nadeel van Trivos 18-21. De daaropvolgende service werd door Pegasus uit geslagen, waardoor Trivos weer de aansluiting kreeg 19-21. Met deze service sloeg Anne Veenstra 6 punten op rij, met behulp van haar teamgenoten, waardoor ook deze set binnen was 25-21.

Een herhaling van zetten, was ook deze derde set. Meteen de eerste bal was een harde klap van Stefanie Beekers 1-0. Bij 5-5 maakte Pegasus een heel mooi punt door middel van een hoekballetje en nog 2 door het plaatsen van een sterk blok 5-8. De daaropvolgende service van Pegasus ging keihard horizontaal uit 6-8. Bij 7-10 sloeg Manon Ottjes keihard in het Pegasus blok, waarna Eva van Aalen in de rebound alsnog scoorde. Het spel ging weer gelijk op waarna bij de stand 20-18 door Eva van Aalen met een onmogelijke haakse bal, evenwijdig aan het net, keihard een punt werd gescoord. Zelf zou zij later zeggen ook niet te weten hoe ze dat voor elkaar kreeg 21-18! Niets was onmogelijk bewees even later Anouk Boereboom die met een redding, gelijk aan een safe van een keeper in het voetbal, een keihard ingeslagen bal toucheerde tot een mooie pass waaruit door Manon Ottjes de 25-19 gescoord werd.

Manon Ottjes slaat de bal keihard over het net

Pegasus begon de vierde set ijzersterk. Meteen werd een 0-3 achterstand bereikt, waarna Trivoscoach Wouter Jansen een time-out aanvroeg. Geleidelijk aan sprokkelde Trivos de puntjes weer binnen, maar geen moment was er sprake van paniek. Het zelfvertrouwen straalde er vanaf. Bij de stand 3-6 constateerde de scheidsrechter een opstellingsfout bij Pegasus, waardoor Trivos op nog maar 2 punten achterstand kwam 4-6. Meteen daarover heen scoorde Anne Veenstra een prachtig prikballetje en daarop een goed 1-mansblok, dus 2 punten achter elkaar 6-6. Bij 9-8 maakte Nienke Visser met haar service 8 punten, waardoor Trivos kon uitlopen 17-8. Hierna was het weer de beurt aan Pegasus, dat met een paar mooie aanvallen en goede blokkering terugkwam tot 17-14. Pegasus sloeg in het net en de daaropvolgende service met lange ralley’s brachten 4 punten in het laatje van Trivos 21-14. Pegasus deed daarop precies hetzelfde en kwam terug tot 23-21. Een klein misverstand tussen Stefanie Beekers en Anne Veenstra maakte er nog 23-22 van, waarna Pegasus met de service in het net sloeg en tenslotte Anne Veenstra er met een rake klap 25-22 van maakte.

Een mooie overwinning van de Trivosdames met nog 7 competitiewedstrijden te gaan. Ook is Trivos nog volop in de race voor de beker, na de gewonnen wedstrijd bij WSV te Warnsveld  met 1-3. In de competitie staat Trivos nu op een stevige 1e plaats met 9 punten voorsprong op nummer 2 BOVO.

Op 7 maart om 16.30 uur speelt Trivos thuis in Sportcentrum Arcus tegen de dames 3 selectie van Dynamo uit Apeldoorn.

De foto’s zijn weer van de Trivos-huisfotograaf Rob Jansen.