Wyba Heren 1 winnen van Vlissingen

De afgelopen 2 weken van de carnavalsvakantie hadden de Wijchense basketballers geen wedstrijd en konden zij zich voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen BC Vlissingen die 1 plaats boven Wyba op de ranglijst staat met twee verlieswedstrijden minder. Niet alleen voor de punten maar ook voor het onderlinge resultaat moest deze wedstrijd gewonnen worden en deze boodschap was duidelijk overgekomen bij het team.

Wyba begon sterk met Ralf Rossen die veelvuldig de break zocht en steun kreeg van Corstiaan Kan en Olaf Janssen waardoor het na 5 minuten al 15-2 stond. Bij Vlissingen wist de coach ook wat er op het spel stond en na een time-out kreeg Vlissingen steeds meer grip op de Wijchense aanval en was het alleen Corstiaan Kan die nog een score kon maken in het eerste kwart waardoor Vlissingen steeds dichterbij kroop en er aan het einde van het eerste kwart 17-16 op het bord stond.

In het tweede kwart ging de wedstrijd gelijk op en waren het vooral de inside scores van Jeffrey van Huenen en Olaf Janssen die voor een klein gaatje zorgden. Om iets te forceren probeerde de coach van Vlissingen een zone verdediging maar driepunters van Niels Spanjaards en Leon Janssen zorgden ervoor dat de tegenstander heel snel weer man-to-man ging spelen. Wyba had het momentum echter en met een goed uitgespeelde aanval gevolgd door driepunter van Ralf Rossen gaf Wyba een 40-27 voorsprong. De laatste aanval van de eerste helft zou voor Vlissingen zijn maar een onderschepping van Niels Spanjaards die in de laatste seconde met een pass Jeffrey van Huenen kon bereiken die op zijn beurt zorgde voor een geweldige buzzer-beater waardoor de ruststand werd bepaald op 42-27.

In het derde kwart liep het spel van Wyba wat stroef en meerdere malen onnodig balverlies gaf Vlissingen meer mogelijkheden die ze ook pakten. Hierdoor kropen de gasten weer dichterbij en bij de start van het vierde kwart was de voorsprong nog gering bij een 51-44 stand.

In het vierde kwart was het Niels Spanjaards die met enkele drives inside door kon komen en Olaf Janssen kon bereiken of zelf de scores kon maken waardoor Wyba uitliep tot 58-48 maar daarna werden de aanvallen wel goed uitgespeeld maar verzuimde de Wijchense basketballer de bal af te maken waardoor er tot 2 minuten voor het einde van de wedstrijd niet gescoord werd en Vlissingen tot 60-55 naderde. Dit was het moment gekomen om de wedstrijd binnen te slepen en na een laatste time-out ging het team het veld in en konden ze de aanval van Vlissingen afstoppen en waren het Niels Spanjaards en Ralf Rossen die inside foutief afgestopt moesten worden en de score konden vergroten tot 63-55 en ondanks een driepunter van Vlissingen in de laatste minuut was de voorsprong toereikend om met een vrije worp van Jeffrey van Huenen de winst te pakken met 64-58.

Niels Spanjaards en Olaf Janssen 13 punten, Corstiaan Kan 12 punten en 12 rebounds, Jeffrey van Huenen 10 punten.