Woezik verliest eindelijk weer eens

SC Woezik heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd verloren. Laagvlieger Heino wist de ploeg van Ton Kosterman de punten afhandig te maken: 1-2. Mohammed El Haddouti scoorde het enige doelpunt voor de Wijchense formatie.

In de beginfase van het duel probeerde SC Woezik door de verdediging van Heino heen te komen, maar aanvankelijk lukte dat niet echt. Na een goede combinatie aan Woezikse zijde kreeg Chaimil Mormon een mogelijkheid op de 1-0, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Maar na een kleine tien minuten lag de 1-0 toch in het netje. Een lange pass van Michael Jansen bereikte Mohammed El Haddouti en hij schoof de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet langs de keeper van Heino.

Na die 1-0 kwam Tom Diebels ook nog alleen van de doelman van Hieno te staan. Hij omspeelde de keeper, maar nam de bal niet goed mee, waardoor de bal over de achterlijn ging. Ruim vijf minuten na de 1-0 schoot Jesper Schokker een fraaie vrije trap achter Nicholas Skverer. In het vervolg van de wedstrijd leek het van beide kanten op zomeravondvoetbal. Heino brak een paar keer door de verdediging van Woezik heen, die niet heel erg scherp oogde.

Halverwege de eerste helft viel er nog een afgekeurde goal aan de kant van Woezik te noteren. Na een korte drinkpauze volbrachten de twee teams het restant van het eerste bedrijf. Vlak na die drinkpauze moest Skverer de bal weer uit het net vissen. Schokker liet met een mooie solo Eef Rutten achter zich en schoot de bal in het doel: 1-2. Heino kreeg nog een paar kleine kansjes en Woezik had nog de mogelijkheid op de 2-2, ware het niet dat Tom Diebels de bal niet bij Tom Diebels kon bezorgen. Daarmee eindigde de eerste helft met een 1-2 ruststand. Woezik Heino 08

Na de rust ging het op dezelfde voet verder. Maar dit keer bleven de goals uit. Twintig minuten in de tweede helft kreeg Thijs van der Velden nog een aardige mogelijkheid, maar de sluitpost van Heino stopte zijn inzet. Vlak daarna stopte dezelfde van der Velden een counter van de uitploeg af, waardoor hij een gele kaart pakte. Luuk van Raaij schoot een vrije trap nog rakelings naast. Ook Heino kreeg nog mogelijkheden om te scoren, maar dat gebeurde niet. Daardoor was de eindstand hetzelfde als de ruststand: 1-2. De eerste en meteen de laatste thuisnederlaag van het seizoen voor SC Woezik was een feit.

Ton Kosterman kon wel leven met deze nederlaag. “De jongens hebben dit seizoen credits opgebouwd dat dit wel een keer mag gebeuren. Je weet dat die thuisnederlaag weer een keer komt. Maar je hoopt natuurlijk dat het nooit komt. “Het is niet anders. De spelers moeten zich elke week weer opladen, terwijl de hoofdprijs al twee maanden binnen is. De motivatie was wel weg bij de jongens. Op een gegeven moment is het logisch dat je zo’n wedstrijd ertussen krijgt.”

De volgende wedstrijd van SC Woezik is een uitwedstrijd tegen Rood Wit op maandag 16 mei. Dit is tevens de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Fotograaf Theo Teuwsen legde het vast. Gerd Jansen verzorgde het verslag. Woezik Heino 07 Woezik Heino 06 Woezik Heino 05 Woezik Heino 04 Woezik Heino 03 Woezik Heino 02 Woezik Heino 01 Woezik Heino 09