Jeugd Atletiekvereniging Wijchen op dreef

Foto: Jannes de Vrijer

Afgelopen weekend vond het NK voor junioren plaats in Breda. AV Wijchen werd vertegenwoordigd door drie atleten. A junior Teri Rossen kwam zaterdag uit op het onderdeel hinkstapspringen. B junioren Jens Gerrits en Diede Gerdsen namen deel aan respectievelijk de 1500m en 200m. Meerkamper Bart Mulder was op dreef in Best en wist de wedstrijd bij de jongens junioren B te winnen.

Het was zaterdagochtend als eerste de beurt aan Teri. Ze draait geen top seizoen. Des te knapper was het dat ze zich toch wist te plaatsen voor het NK. De wedstrijd draaide niet heel goed maar in haar 3e en laatste poging lukte het toch de psychologische grens van 10m te slechten. Met 10.06 meter benaderde ze haar persoonlijke record op 16 cm. Helaas was het niet genoeg voor een plaats in de finale.

De series 1500m werden tactische races. Deelname aan de volgende ronde wordt bepaald op basis van plaats en niet op basis van tijd. De eerste ronden gingen dan ook traag en Jens kwam in het gedrang. Hij wist zich goed staande te houden maar kon op het laatste stuk niet meer mee met de concurrentie waardoor een plaats in de finale onmogelijk werd.
B meisje Diede Gerdsen (2e meeisje van links) was namens AV Wijchen de enige debutant op het NK. Ze bewees onlangs bij de senioren competitie al goed in vorm te zijn en zette de vorm voort. In de series op de 200m snelde zij naar een nieuwe clubrecord van 26.41 sec en plaatste zich hiermee gemakkelijk voor de halve finale. In de halve finale liep ze weer een goede race maar kon ze de laatste meters niet heel ontspannen doortrekken waardoor een nieuwe clubrecord er niet in zat. Ze bleef met 26.68 sec steken in de halve finales. AV Wijchen

Bij het NK junioren stond geen meerkamp geprogrammeerd. De meerkampers reisden af naar Best waar ieder jaar het eerste weekend van juli een meerkamp plaats vindt. AV Wijchen heeft een lange meerkamp historie in Best. Ook dit jaar nam weer een grote delegatie van AVW mee aan deze tweedaagse wedstrijd en kwam met tientallen persoonlijke records thuis. Bart Mulder trad in de voetsporen van Bas Klinkhamer en Robin Scholten door de wedstrijd bij de jongens junioren B te winnen. Het deed dit met verve door op acht van de tien onderdelen een persoonlijk record te scoren. Zijn puntentotaal tienkamp betekende een clubrecord maar misschien was hij zelf nog wel het meest trots op het clubrecord polsstokhoogspringen dat hij met ene hoogte van 3.43 van zijn trainer Robin Scholten afpakte. AV Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen