Wijchense schaakvereniging Het Kasteel start nieuw seizoen!

Foto: Ritchy Duin

Op vrijdag 26 augustus worden de eerste zetten van het nieuwe schaakseizoen uitgevoerd in Wijchen-Zuid. Vanaf 20.00 uur staan de schaakborden deze dag namelijk weer klaar bij SV Het Kasteel in Wijkcentrum Wijchen-Zuid. De jeugd start een week later op vrijdag 2 september van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Het Kasteel is een actieve, ambitieuze, maar ook gezellige schaakvereniging. De zomerschaakactiviteiten in Café Anneke en op de markt zijn nog niet voorbij of de vereniging stort zich alweer in een nieuw bruisend schaakseizoen. Schaakliefhebbers komen bij de Wijchense schaakvereniging dit seizoen weer helemaal aan hun trekken, want er wordt wederom een compleet scala aan schaakactiviteiten aangeboden.

Naast de reguliere interne competitiewedstrijden wordt er een bekertoernooi georganiseerd en zijn er snelschaak- en rapidschaakavonden. In de speelzaal wordt iedere week een ander schaakprobleem gepresenteerd en kan men met het oplossen hiervan leuke prijzen winnen.

Het Kasteel speelt met maar liefst 4 teams in de bondscompetitie. Zo hebben de leden de mogelijkheid om zich te meten met schakers van andere verenigingen. Het eerste team van SV Het Kasteel komt uit in de promotieklasse, de hoogste klasse van de Oostelijke Schaakbond. De overige teams spelen op een lager niveau.

Bij de Wijchense schaakvereniging spelen schakers van uiteenlopende sterktes. Zowel beginners als regionale toppers bezoeken wekelijks de clubavond. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen altijd enkele clubavonden geheel vrijblijvend de sfeer komen proeven. De clubavond van Het Kasteel biedt een gezellige bar, ruime speelzaal en ongedwongen sfeer. Veel schaakliefhebbers beleven het dan ook als een wekelijks avondje uit.

De jeugd wordt begeleid door een aantal gediplomeerde schaaktrainers, waarbij les wordt gegeven in kleine groepjes. Naast het behalen van schaakdiploma ’s spelen de kinderen onderling veel partijen en is er ook een mogelijkheid om in teamverband tegen andere clubs te spelen. Bij de jeugd komen er tijdens het seizoen ook diverse aparte schaakvarianten aan bod, zoals doorgeefschaak en conditieschaak.

Zowel de jeugd als de senioren schaken wekelijks op vrijdagavond in Wijkcentrum Wijchen-Zuid, Zuiderpoort 56 in Wijchen.
Meer informatie is te vinden op de website: www.svhetkasteel.eu en via Ritchy Duin 06-51280115.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen