Eerste overwinning sc Woezik in Hoofdklasse

SC Woezik heeft de allereerste overwinning in de hoofdklasse te pakken. Koploper SJC uit Noordwijk kwam op bezoek, maar de thuisploeg won met 2-0. Aanvoerder Michael Jansen was met twee goals de grote man aan Woezikse zijde.

De ploeg uit Noordwijk kwam met een goed gevoel naar sportpark Woezik. Na twee speelrondes was SJC nog zonder puntverlies. SC Woezik had echter al vijf punten verloren, waardoor een overwinning wenselijk zou zijn.

Na een kwartier stond de 1-0 al op het bord. Michael Jansen kopte na voorbereidend werk van Gijs Diebels de bal in het doel. Een kwartier later stond de 2-0 bijna op het bord, maar de doelman van SJC kon nog net redding brengen op een Woezikse inzet. Daarmee was de ruststand 1-0. Woezik 040916 03

Vlak na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft, wist SC Woezik de score te verdubbelen. Na opnieuw een assist van Diebels, scoorde Jansen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Een schot van de centrale verdediger belandde achter de keeper. De thuisploeg kreeg nog enkele mogelijkheden, maar de 3-0 kwam niet op het scorebord. Wel een rode kaart voor Jacky Chi, na een twijfelachtige tweede gele kaart voor een schwalbe. De wedstrijd eindigde in 2-0 voor SC Woezik, de eerste zege voor de ploeg in de hoofdklasse.

Door deze overwinning stijgt het team van Ton Kosterman naar de negende plek in de hoofdklasse A. Één overwinning, een gelijkspel en een nederlaag zorgen ervoor dat SC Woezik na drie speelrondes vier punten heeft.

De volgende wedstrijd van SC Woezik is een uitwedstrijd tegen MSC op zondag 11 september.

Fotograaf Theo Teuwsen maakte de foto’s. Bekijk alle foto op de website van Theo.Woezik 040916 04 Woezik 040916 01 Woezik 040916 08 Woezik 040916 09

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen